Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljubljanska banka

Milanović o sporu sa Slovenijom: Neće biti ni po našem ni po njihovu

'15.05.2012., Maribor, Slovenija - Radni sastanak premijera Vlade RH Zorana Milanovica i premijera Slovenije Jazena Janse u Mariborskom dvorcu. Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
'Marko Prpic/PIXSELL'
08.02.2013.
u 21:00

O detaljima dogovora premijeri još ne govore. Milanović je rekao da zasad o dogovoru ne namjerava informirati ni Sabor

– Na kraju neće moći potpuno biti ni po našem ni po njihovu. To je uvijek tako u diplomaciji, nije bitno što ja osjećam kao pravdu i kao ispravno. Ali ne mogu, u interesu uspješnosti postupka, govoriti o detaljima – rekao je danas premijer Zoran Milanović o rješenju za Ljubljansku banku i o ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora u Sloveniji, o čemu je preksinoć u četiri oka razgovarao i s premijerom Janezom Janšom u Bruxellesu.

Kao i dan prije, premijer Milanović zvučao je manje optimistično glede rješenja spora sa Slovenijom nego što su zvučali ministri vanjskih poslova Vesna Pusić i Karl Erjavec.

– Razgovarali smo i nastavit ćemo razgovarati da pronađemo rješenje – rekao je Milanović, iz čega proizlazi da rješenje nije dogovoreno na sastanku u Otočcu na Krki u srijedu. Ipak, naglasio je da se nada da će sve biti dovršeno za mjesec do mjesec i pol. Otkrio je i da zasad ne namjerava informirati Sabor o dogovoru na kojem njegova vlada radi sa slovenskom vladom.

– Neću prebacivati odgovornost na Sabor i bježati od odgovornosti. Spreman sam, kad za to dođe vrijeme, razgovarati s drugim klubovima zastupnika i informirati ih o tome što se radi i kako se radi. No, u ovoj fazi to je posao Vlade – rekao je Milanović.

Nakon što su razgovarali u četiri oka o Ljubljanskoj banci na marginama summita, Janša i Milanović vratili su se na sastanak lidera EU o proračunu i proveli na tom sastanku cijelu noć. Kako su svi drugi na summitu potpuno zaokupljeni proračunom, nikoga posebno nije zanimala tema slovenske (ne)ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora. Ipak, od diplomata iz EU koji prate proces ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora čuli smo ovakav komentar:

– Imam dojam da hrvatski premijer nije pratio taj problem toliko pozorno i detaljno kao ministrica vanjskih poslova. Optimističan sam, jer sve što je ona dosad učinila izgledalo je dobro i bilo je dobro ocijenjeno. Ne vjerujem da bi ona stala iza nečega što ne misli da može “prodati” – rekao je taj izvor koji želi ostati anoniman.

>> Milanović i Janša ne žele otkriti rješenje za Ljubljansku banku

Komentara 60

LU
Lujo123
21:54 08.02.2013.

"Neće biti ni po našem ni po njihovu" Pa kaj nije sud pravde u Haagu rekel kak mora biti? O čemu ovaj pripoveda, o čemu on "pregovara"?

ST
stomugromova
22:11 08.02.2013.

Ukoliko se povuče punomoć koju su dobile Zagrebačka i Privredna banka za tužbu protiv LB( sada NLB),Milanović bi skupa sa Pusićkom trebao praviti društvo Sanaderu.Kredit njegove obitelji,koji su dobili od sumnjive LBH banke ( čiji je vlasnik dijelom i NLB),ii više je no dovoljan razlog na davanje neopozive ostavke. U Njemačkoj bi već bio opoziv na snazi .

P1
profesorzag 1
21:43 08.02.2013.

Prodavanje nacionalnog interesa RH-e je jedno od najtezih krivicnih djela PISE U USTAVU RH-e onda 0-lanovicu dali se ti predrzavas USTAVA ili radis samovoljno na stetu hrvatskih gradjana.....reci jednom istinu i sta se krije iza Vaseg kuluara?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije