Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljubljanska banka
Povratak na članak

Milanović o sporu sa Slovenijom: Neće biti ni po našem ni po njihovu

O detaljima dogovora premijeri još ne govore. Milanović je rekao da zasad o dogovoru ne namjerava informirati ni Sabor

Komentari 60

LU
Lujo123
21:54 08.02.2013.

"Neće biti ni po našem ni po njihovu" Pa kaj nije sud pravde u Haagu rekel kak mora biti? O čemu ovaj pripoveda, o čemu on "pregovara"?

VL
ST
stomugromova
22:11 08.02.2013.

Ukoliko se povuče punomoć koju su dobile Zagrebačka i Privredna banka za tužbu protiv LB( sada NLB),Milanović bi skupa sa Pusićkom trebao praviti društvo Sanaderu.Kredit njegove obitelji,koji su dobili od sumnjive LBH banke ( čiji je vlasnik dijelom i NLB),ii više je no dovoljan razlog na davanje neopozive ostavke. U Njemačkoj bi već bio opoziv na snazi .

VL
ST
stomugromova
22:14 08.02.2013.

Još jednom se sjetite Mirele Holy i kako je ekspresno smijenjena iz tobože principijelnih razloga.Da nije tragično,bilo bi komično.

VL
Avatar Nihon no Koku
Nihon no Koku
22:35 08.02.2013.

EU mastodantska gradevina koliko kosta U parlamentu previsoke place a odakle taj novac? Iz vasih dzepova skupa vam clanarina za njihovu palacu place i svrljanjem po svijetu posjete luksuznim hotelima nocnim klubovima jahta golf i sto ne jos Zavucite rukavekave vase ljubimce treba odrzavati jeftini nisu Samo za putovanja za barossu radi dvadeset ljudi dnevno za pokriti njegov trosak pazite SAMO ZA PUTOVANJE

VL
Avatar __MAX__
__MAX__
21:11 08.02.2013.

Nece podjeliti sa javnoscu sto je dogovorio u nase ime manipulirajuci nasim novcem...zar je to demokracija skrivati od javnosti nesto sto nas se sve tice. Tako je i Sanader dogovarao iza zatvorenh vrata i tajno prodaju INE i znamo sada i sto je dogovorio.................nemate pravo vise nista skrivati jer pod znakom tajnosti ova drzava je oglodjana do gole kosti.....................Amen!.

VL
NI
NikadViše
21:11 08.02.2013.

Dakle, da vidimo: a) poklonili su Sloveniji dio hrvatskog teritorija b) oprostili su dug LB c) i a) i b) Čim je sve ovolika tajna da čak ni Sabor ne smije znati što se događa, ovo treće mi se činini najvjerojatnijim...

VL
FN
Fr@njo
21:12 08.02.2013.

"Imam dojam da hrvatski premijer nije pratio taj problem toliko pozorno i detaljno kao ministrica vanjskih poslova. " to su navodne rijeci europskog diplomata, sto bi se po domaci moglo prevesti... da li premjer-lijencina ima opet problema sa preponama, ili,, sto ce bit sa kreditom od 3,2 milijuna eura njegovm bratu sa 0% kamata ..koji onako uzput se niti ne vraca. ide li i taj kredit pod dug RH.

VL
Avatar Django
Django
21:12 08.02.2013.

Milanović je rekao da zasad o dogovoru ne namjerava informirati ni Sabor ------------------------------ Ma, ustvari, nema smisla komentirati. Plači narode.

VL
DU
Deleted user
21:18 08.02.2013.

Drago nam je da on radi u interesu naroda izabran od naroda, a tom narodu krije informaciju. Drago mi je da je Milanović zaključio da je tajna hrvatskih štediša u sloveniji važna, važnija čak i od vojnih tajni koje nitko u svijetu ne otkriva osim nas. Svaka cast mudrom milanovicu i jos mudrijim biracima!!!!!

VL
TR
tribić
21:27 08.02.2013.

Da su Englezi po hrvatskom principu, popuštali Argentincima, i dozvoljavali da budu njihov toalet papir, kao što mi dozvoljavamo našim planinskim susjedima, danas nebi imali Falklande.

VL
DU
Deleted user
21:24 08.02.2013.

Znaci, ucjena Slovenije je uspjela. Tako je to u diplomaciji. Zapravo, tako je to u hrvatskoj diplomaciji.

VL
AT
atomised
21:26 08.02.2013.

Kolika je to tek razlika u političkoj kulturi između Hrvatske i Slovenije. Ovdje ti i premijer i ministrica vanjskih poslova pod svaku cijenu nastoje skriti dogovor od Sabora, valjda zato jer je tako povoljan za Hrvatsku, u Sloveniji ni govora o tome da njihov parlament o ovome nije upoznat. I još Hrvatska treba strepiti da netko ne krene prikupljati potpise u deželi i stavi ovo pitanje na referendum. Čak su i na to Hrvati prisiljeni paziti, da ne razljute nekog Slovenca na cesti. A ovdje ne samo da "raja" ne zna o čemu se radi, ne zna ni najviše zakonodavno tijelo u zemlji. Nazdravlje.

VL
DU
Deleted user
21:26 08.02.2013.

Još jednom treba ponoviti nalaz ak. Degana, PF u RI, koji je zajedno s ekonomskim stručnjacima pregledao zadnju bilancu Ljubljanske banke u SRH - kao ovlašteni ekspert Vlade RH za sukcesijska pitanja SFRJ u epohi pok. Račana. Dakle, ustanovili su da je kredita plasiranih u gospodarstvo SRH i prema građanima bilo tik ispod 20 % prikupljenih ušteda plus u tome se sadržani i brojni slov. obrtnici i poduzeća koji su dobili kredite u ZG filijali, a ne u matičnoj banci u Ljubljani, valjda zbog boljih veza ili pak zbog širenja poslovanja na jug. U našim medijima se ustrajno iznosi propaganda slov. veleposlanstva gdje g. Volk tumači da je dugova prema Ljubljanskoj banci i do 5 puta više od prikupljenih ušteda, a mišljenje hrv. akademika nitko i ne spominje iako je krucijalnog značaja. Do te falš bilance su došli tako da su primijenili dvojnu kamatu na kredit. plasmane koji nisu naplaćeni, a ulozi štediša ostavljeni bez kamate. Protuzakonito i prema zakonskom štivu i jedni i druge države. Pa se onda u svjetlu te falš prigodne bilance "važu" trenutni politički potezi...

VL
FN
Fr@njo
21:26 08.02.2013.

u demokracijama zapadno od karavanki, imati takav deal za ljubljanskom bankom , kao sto ima premijerov buraz, takav premijer bio bi nakon otkrivanaj takvog sramnoh posla sa 0%kamata na sumu 3.2mijijuna eura, bio bi nakasnije dva tjedna nakon odkrica ,, bivsi premjer. u hr. takav mlatimudonja za nagradu jos vodi i svoju zenu na putovanja po Cileu na trosku gradjana HR, koji za to rade i placaju tu lijencinu.

VL
LJ
ljutko
21:28 08.02.2013.

Milanović o sporu sa Slovenijom: Neće biti ni po našem ni po njihovu ---------------------------------------------------------------------------------------------- Premijeru Milanoviću, po zakonu samo po zakonu.Vratiti svu deviznu štednju hrvatskim štedišama i plus sve kamate.

VL
DU
Deleted user
21:30 08.02.2013.

Glavno pitanje je tko će vraćati štedne uloge onih 1/3 građana koji nisu prenijeli na domaće banke jer su to vrtoglavi iznosi s kamatama svih ovih godina, a SLO je satjerana u kut, za sada još nepravomoćnom, presudom suda u Strasbourgu. Ne zaboravimo, RH je na ime soc. solidarnosti vratila staru dev. štednju i štedišama Ljubljanske banke - iako izrijekom stoji u ugovoru da nije obvezna i da to ne mijenja priv. -posl. odnos štediše i banke. No, tek 98. godine su mogli početi vraćati i to na 24 mj. rate s počekom od 1 godine - neki su pak htjeli gotovinu i odbili su prenijeti štednju pa i dan danas čekaju da se smiluju ljubljanski bankari. To će biti ogromni iznosi jer ide kamata svih ovih godina i još na slučaj hrv. filijale ide i sarajevska filijala, gdje nitko od štediša nije dobio ni eurocent - ni iz smjera BiH niti iz smjera SLO. Ako naši preuzmu i taj dio, obrali smo bostan...

VL
ZE
zes87
21:31 08.02.2013.

naravno da je trebao dati ostavku nakon što je otkriven deal njegovog brata sa NLB MEĐUTIM, niti od tog ****na niti od njegovih pristaša to čovjek ne može ni očekivati

VL
PI
pinichi
21:32 08.02.2013.

Nije lako drugu Zoranu. Ipak je njegov brat dobio veeeeeeeeeliki kredit od Ljubljanske banke. Pitam se koliko je ovdje u pitanju sukob interesa, tj. ima li Zoki ikakva interesa potencirati bilo kakav sukob sa Slovencima.

VL
Avatar Nihon no Koku
Nihon no Koku
23:17 08.02.2013.

Svi su oni isti ista familija jedni vas varaju drugi vas lazu

VL
P1
profesorzag 1
21:43 08.02.2013.

Prodavanje nacionalnog interesa RH-e je jedno od najtezih krivicnih djela PISE U USTAVU RH-e onda 0-lanovicu dali se ti predrzavas USTAVA ili radis samovoljno na stetu hrvatskih gradjana.....reci jednom istinu i sta se krije iza Vaseg kuluara?

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.