Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

MiG-21 sutra će probiti zvučni zid iznad istočne i središnje Hrvatske

mig
Kristina Štedul Fabac
01.02.2010.
u 16:19

Zrakoplov Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva izvest će probni let iznad Osječko-baranjske, Brodsko-posavske i Sisačko-moslavačke županije, a probijanje zvučnog zida čut će se i u Zagrebačkoj županiji.

Zrakoplov Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva MiG-21 sutra će između 11 i 15 sati izvesti probni let tijekom kojega se očekuje probijanje zvučnog zida, izvijestili su iz Ministarstva obrane. Letjet će na području Osječko-baranjske, Brodsko-posavske i Sisačko-moslavačke županije, a zbog specifičnosti širenja zvuka, objašnjavaju iz MORH-a, postoji mogućnost da se probijanje zvučnog zida čuje i na području Zagrebačke županije.

Let će se izvoditi na visini od 11.000 metara, a riječ je o redovitoj proceduri nakon obavljenih radova na zrakoplovu.

Ključne riječi

Komentara 15

OB
-obrisani-
18:16 01.02.2010.

Sukhoi T-50. Check it out , whats Best from all the rest. And it don\'t looks like \"flying brick\" f-112...

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
18:43 01.02.2010.

Stari su ti naši migovi al su najmoderniji u regiji... Srbski se također raspadaju al ih ni ne obnavljaju, bosna ni nema aviona, slovenija također (talijanski avioni im čuvaju nebo)... Uostalom za zaštitu od mogućih napda susjeda će poslužit aa u borbi protiv neke moćne sile ionako nebi imali šanse... Za primjer Amerikanci imaju na tisuće aviona a jedan njihov F-22 stoji 140 milijuna dolara - takvih imaju 250...

OB
-obrisani-
17:07 01.02.2010.

taj ne stane na crveno, a i zmigavci mu ne rade..!! srot...!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije