Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mesić: USKOK bi trebao ispitati Sanadera i Polančeca

Gdje je novac? Što smo mi dobili za te dionice? Što je Polančec dogovorio, to Hrvatska još ne zna - rekao je predsjednik Mesić u redovitom intervjuu Hrvatskom radiju.
07. prosinca 2009. u 17:04 317 komentara 7 prikaza
mesić, sanader
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

- USKOK treba pitati Sanadera i Polančeca što je Hrvatska dobila prodajom dionica MOL-u i prenošenjem upravljačkih prava na njega. Pročitao sam ugovor o prodaji Ine, ali još nisam doznao ono jedino što me zanima, a to je koliko je novca Hrvatska dobila. Gdje je novac? Što smo mi dobili za te dionice? Pokušao sam svojedobno Sanadera nagovoriti da razgovara s članovima uprave, a na kraju mi je rekao da je sve riješeno i da je sve dogovorio Polančec. Ali što je Polančec dogovorio, to Hrvatska još ne zna - rekao je predsjednik Mesić u današnjem redovitom intervjuu Hrvatskom radiju.

Dotaknuo se i Bandića
Ponovo se obrušio i na vojnog ordinarija Jezerinca.

- On valjda misli da sam već otišao u mirovinu. Ponovno je istupio politički iako to ne smije. On je vojnik i dok je vojnik, nema se pravo miješati u politiku. Još jednom neka to napravi i zabranit ću mu ulazak u vojarne makar i posljednjeg dana svojega mandata. On može govoriti o Crkvi u vojsci, a ne o izborima. Što se njega tiču izbori - oštar je bio Mesić.

Dotaknuo se malo i predsjedničkog kandidata Milana Bandića, jer mu nije jasno kako jedan čovjek može biti skupština, kao što je slučaj u Zagrebačkom holdingu, a "ako je i po zakonu, nebulozno je". Mesić je protivnik i javne garaže ispod HNK jer je srednjoškolsko igralište sigurno bolje rješenje, a ne zna za slučaj u svijetu gdje je javna garaža ispod kazališta.

Na pitanje je li točno da je treći najbogatiji čovjek u državi, Mesić je rekao da nije svoju poziciju koristio za osobno bogaćenje pa zato i nije bogat.

- Ti koji pišu mogu mi doći u goste i vidjeti sve što imam i sve moje račune - rekao je Mesić. Ne boji se ni tužbi nakon mandata. Misli da će to biti "baš veselo".

Razgovori o regiji
Kosovo će posjetiti baš na pravoslavni Božić, ali ne misli da bi to trebalo iritirati Srbiju.

- Radilo se o terminima, a ne o želji da nekoga uvrijedimo. Dogovor je da se dan nakon mojega posjeta 8. siječnja nekoliko predsjednika nađe u Prizrenu i razgovara o stanju u regiji.

Kaže i da je mala mogućnost da se ponovno aktivira u politici.

- Politika nije statika nego dinamika. Ako bi nastupile takve okolnosti, ja bih se aktivirao, ali koliko sada vidim, nema razloga - objasnio je.

Hrvatski institut za financije
Put do poslovnog uspjeha
Usavršite svoje znanje u upravljanju projektima
  • -obrisani-:

    .....na WC-u.......weceologija...

  • SMITSMIT:

    MESIĆ IDE NA HEBRANGA S AFERAMA HDZ-A jeftina udbaška igra.Direktor Ine je Mesićev prijatelj koji mu je i zaposlio kćer za ravnateljicu ZG-Toplica, Naravno da Sanader i svi drugi pred USTAVOM RH moraju biti isti.

  • Lovel:

    Neka pita svog pulena Dragičevića