Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
porast broja zaraženih

Markotić: Moguć je jesenski scenarij s više od 4000 zaraženih

Alemka Markotić, ravnateljica Klinke za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/4
29.03.2021.
u 19:29

Potvrdila je da su se ostvarile projekcije da će se "Fran Mihaljević" napuniti do kraja mjeseca

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić komentirala je trenutnu epidemiološki situaciju u Hrvatskoj te istaknula kako je važno izbjeći preopterećenje zdravstvenog sustava. 

- Moguć je i skok preko 2000 zaraženih, teško je prognozirati. Jedina dobra vijest je da smo se, otkad je počeo treći val, nešto sporije penjali nego u drugom valu. Kako ide toplije vrijeme trebali bi pokušati usporiti i što više smanjiti broj oboljelih, rekla je Markotić u središnjem Dnevniku HTV-a.

Upitana koliko smo blizu jesenskom scenariju kada je u Hrvatskoj bilo i preko 4000 zaraženih, Markotić je rekla da je sve moguće. 

- Gledajući scenarije u Europi, u zemljama gdje su bili treći valovi, bilo je brzo penjanje s iznimno velikim brojevima i velikom opterećenošću zdravstvenog sustava. To moramo izbjeći pod svaku cijenu, poručila je.

VIDEO U sportskoj dvorani Baldekin u Šibeniku počelo masovno cijepljenje protiv koronavirusa

Potvrdila je da su se ostvarile projekcije da će se "Fran Mihaljević" napuniti do kraja mjeseca.

- Zadnji odjel koji smo bili stavili u non-COVID odjel vratili smo u petak navečer i on je bio popunjen do jutros potpuno. Uglavnom ćemo sad ovisiti o dnevnom otpustu bolesnika. Ima još nešto mjesta na intenzivnom odjelu, koji se isto tako brzo puni. Nažalost ima kandidata i među bolesnicima na običnim odjelima koji su na visokom protoku kisika, rekla je Markotić. 

Komentara 60

US
Usputni
20:00 29.03.2021.

4.000 zarazenih i 4.000 pozitivnih na bezvezni nepouzdani PCR test nije isto, a stozer PCR pozitivne automatski smatra zarazenima. Cirkus ide dalje!

RM
rmajstor
20:05 29.03.2021.

To je u programu, zar ne, super-soj i vojska na ulicama? Kampovi za necijepljene?

NA
Nadalinaaa
20:43 29.03.2021.

Ima li ijedan oboljeli od gripe? Da gripu niste prekrstili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije