Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luka Burilović:

'Maras narušava demokratski ustroj i standarde HGK '

Luka Burilović, predsjednik HGK
Foto: Davor Javorović/Pixsell
06.10.2014.
u 12:30

Predsjednik HGK protivi se prijedlogu ministra da se ukine obvezno članstvo Komore i raspusti vodstvo

– Komora je servis, ne samo članicama već najvećem dijelu državnog aparata koji svakodnevno od nas zahtijeva analize, mišljenja i s kojima izvrsno i uspješno surađujemo na raznim projektima. Potreba za korištenjem komorskih resursa rezultat je institucionalnog pamćenja koje Komora posjeduje i koje više od stoljeća i pol prikuplja. To je naša snaga – kaže u intervjuu za Poslovni dnevnik Luka Burilović, predsjednik HGK koji se protivi prijedlogu ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa da se ukine obvezno članstvo u HGK, raspusti vodstvo i u roku od tri mjeseca raspišu novi izbori.

Burilović smatra da se time bitno narušavaju demokratski standardi i utječe na neovisnost HGK i praktični nacionaliziraju vrijednosti u koje su gospodarstvenici stoljeće investirali. Nova uprava zbrinula je 25%, odnosno čak 156 zaposlenika.

>>Maras me želi smijeniti zbog politike i povrijeđene taštine

Ključne riječi

Komentara 6

2X
2Xgeneral
11:59 07.10.2014.

HGK sudjeluje na mnogim projektima!?????? A rezultat???? Nula. Članarina služi za uhljebljenje na jaslama. Plaća sigurna a posao i znanje tko ga j....e!!! osamdeset posto ih ne zna niti pisati Engleski a informatički potpuno nepismeni!!! odgovorno tvrdim - provjerite ako sumnjate!!

Avatar mihic
mihic
12:57 06.10.2014.

Potrebno vas je ukinuti skupa sa obrtničkom komorom i zamp-om i ostaviti gospodarstvu Milijardu kuna godišnje

MI
miso
13:22 06.10.2014.

Ukinuti Nadane i Buriloviće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije