Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na društvenoj mreži

Maloljetnik zaprijetio masakrom u BiH: Policija privela njegova oca te uputila poruku roditeljima

Beograd: Građani polažu cvijeće te pale svijeće ispred škole gdje je jučer učenik ubio devet osoba
Foto: Antonio Ahel/ATAImages
1/33
10.05.2023.
u 17:16

Iz policije su ponukani ovim prijetnjama apelirali na roditelje da obrate pozornost na djecu i njihove aktivnosti preko interneta, a napose na njihove objave i komentare koji se odnose na nedavne tragične događaje u Srbiji, koji mogu izazvati uznemirenost građana

Maloljetnik iz Banje Luke zaprijetio je novim masakrom po uzoru na onaj iz beogradske osnovne škole, zbog čega je policija u srijedu privela i saslušala njegova oca, te su uputili preporuku roditeljima da pozorno prate ponašanja i objave djece na društvenim mrežama.

Na društvenoj mreži YouTube ispod videa koji je govorio o prošlotjednoj tragediji, jedan mladić je na kanalu naziva Chad postavio komentar "Banja Luko, očekuj masakr". Nakon toga je nekoliko korisnika apeliralo da slučajno ne počini zločin, te je slučaj prijavljen policiji.

Prema priopćenju MUP-a Republike Srpske, njihov Odjel za visokotehnološki kriminalitet otkrio je počinitelja. Riječ je o maloljetniku, zbog čega je u policiju proveden njegov otac kojemu su navedeni inicijali (A.P.).

Tužiteljstvo u Banjoj Luci ovaj je slučaj okvalificiralo kao "ugrožavanje sigurnosti".

Iz policije su ponukani ovim prijetnjama apelirali na roditelje da obrate pozornost na djecu i njihove aktivnosti preko interneta, a napose na njihove objave i komentare koji se odnose na nedavne tragične događaje u Srbiji, koji mogu izazvati uznemirenost građana

U prošlotjednom masakru u Beogradu maloljetni učenik je ubio osam školskih kolega i zaštitara u Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara u Beogradu te ranio još devetero ljudi. 

VIDEO Srbija tuguje za ubijenim učenicima i zaštitarom: Brojni građani pale svijeće i polažu cvijeće ispred škole...

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Make my day
Make my day
17:33 10.05.2023.

Ovo treba zatvoriti na psihijatriju pa nek on dokaže da nije lud.

FU
Fusnota
17:22 10.05.2023.

Jednostavno psihijatrijsko vještačenje, prepisati koji kg tableta mjesečno pa neka nastavi život.

Avatar R2D2
R2D2
18:41 10.05.2023.

Situacija je takva da danas škola nije autoritet, roditelj nije autoritet, nema discipline, ali svi savršeno znaju svoja prava, a obveze ne. Zato imamo sve nakaradnije društvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije