Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet Zagrebu

Diplomatski skandal uoči radnog posjeta člana Predsjedništva BiH, veleposlanik ogorčen: 'Neviđeni presedan'

Sarajevo: Denis Bećirović primio je specijalnog izaslanika SR Njemačke, Manuela Sarrazina
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/3
10.05.2023.
u 13:36

Veleposlanik BiH u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ potvrdio je za Večernji list kako Bećirović inzistira na tome da on ne prisustvuje sastancima

Posjet člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića (SDP), koji će boraviti sutra u radnom posjetu Zagrebu i pritom se sastati s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejem Plenkovićem, pretvorio se u skandal.

Naime, Denis Bećirović inzistira na tome da na sastancima u Zagrebu ne sudjeluje veleposlanik BiH u Hrvatskoj  Aleksandar Vranješ, jer dolazi iz kvota Srba, što predstavlja presedan i diplomatski skandal. Veleposlanik BiH u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ potvrdio je za Večernji list kako Bećirović inzistira na tome da on ne prisustvuje sastancima

– Neviđeni je presedan u diplomatskoj praksi BiH da član Predsjedništva BiH insistira na tome da opunomoćeni ambasador BiH bude isključen iz protokola njegova posjeta jer mu ne odgovara njegova nacionalnost – kazao je za Večernji list Aleksandar Vranješ ističući da je očigledno da se kabinet bošnjačkog člana Predsjedništva bavi "brojenjem krvnih zrnaca" po DКP-ima, što govori samo o njihovu stupnju srbofobije i šovinizma.  

– I prije su bošnjački politički predstavnici zaobilazili i isključivali iz protokola srpske ambasadore BiH na nešto suptilniji način, ali ovako direktno inzistirati na tome da član službene delegacije BiH može biti samo Bošnjak, bez obzira na njegov rang, do sada nije zabilježeno u inače nakaradnoj diplomatskoj praksi BiH – istaknuo je Vranješ.

Komentara 4

ZA
zagabria1
17:36 10.05.2023.

Šta ćeš, čovjek ima loših iskustava. Nema pamćenje kao neki Hrvati koji se ne sjećaju što je bilo devedesetih pa im je Dodik pozivivan lik a RS 'dobrodošla' i 'neka dugo poživi.

KR
krka
21:56 10.05.2023.

u europskom sultanatu ključa, pa ključa

DE
Delmat
16:53 10.05.2023.

Tamni sarajevski vilajet unazadio i hrvate i srbe... Ako ovako nastave opet ćemo im most poslat na dno Neretve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije