Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlostavljanje životinja

Malena kujica pronađena uz cestu, sjekirom joj gotovo odrubili glavu

Ozlijeđena kujica
Foto: Privatni album
1/2
22.03.2017.
u 14:47

Na svaki dodir ispušta grozne krikove, što svjedoči da je dulje vrijeme zlostavljana i da je izgubila povjerenja u ljude, kažu u udruzi Merida

Ležala je u travi uz cestu, već prvi pogled na nju otkrio je veliku ranu na leđima. Nalaznica nije ni trena dvojila, malenoj kujici trebalo je što prije pomoći.

- Nije se usudila ni pomaknuti je, opisala nam je gdje leži i odmah smo otišle po nju - priča Kora Kocijančić, volonterka zagrebačke udruge Merida. Iako naučene na svakakve prizore, jer nagledale su se ozlijeđenih životinja, ipak su ostale bez riječi.

- Malena mješanka, ne starija od pet mjeseci, na leđima je imala svježu ranu. Njezina veličina svjedoči o tome da je netko svoje komplekse i slabosti liječio na slabijem od sebe - kažu volonterke. Veterinar je potvrdio da je ozlijeđena oštrim predmetom, vjerojatno sjekirom, a rana je jako duboka zbog čega ide na hitnu operaciju.

- Još nema ime, ali ono što nas najviše zabrinjava je njezino psihičko stanje. Po svemu sudeći, dulje vrijeme je zlostavljana jer ispušta grozne krikove kad je pokušamo dodirnuti. Jako je uplašena i trebat će vremena da je umirimo, da joj vratimo povjerenje u ljude, da osjeti sigurnost i ljubav - ističu volonterke te dodaju da je kujica pronađena u okolici Jaske, a ne znaju je li iz obližnjih kuća i kako je tamo dospjela. Vremena za istraživanje nije bilo, žurile su da što prije stignu do veterinara.   

Troškovi liječenja ozlijeđene kujice, jasno je već sad, bit će veliki. Iako se uglavnom same snalaze, u ovom slučaju trebat će pomoć. Želite li im pomoći, novčane donacije možete uplatiti na račun zagrebačke udruge Merida, IBAN HR9224020061100805782, a što se događa s kujicom možete pratiti i na njihovoj Facebook stranici.

 

Ključne riječi

Komentara 5

MA
Majur
15:11 22.03.2017.

Koliki manijak moraš biti da bi sjekirom lupao po psiću....

JE
jedna
16:19 22.03.2017.

svakakvih neljudi ima na ovom svitu grozno

TI
tiziana
15:29 22.03.2017.

Strašno. Od zlostavljanja životinja do zlostavljanja ljudi, samo je jedan korak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije