Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevzeta Hibić

Majka mladića umrlog od svinjske gripe tužit će pulsku bolnicu

nevzeta, pula (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/3
25.01.2011.
u 15:21

Nevzeta Hibić, koju su Puljani najčešće viđali u društvu sina Elvisa, koji je bolovao od Downova sindroma, drži da je njezin Elvis još mogao biti s njom da su liječnici pravodobno reagirali

Nitko meni više neće vratiti moje zlato, moje oči“ zapomagala je 65-godišnja Nevzeta Hibić, čiji je 24-godišnji sin umro 17. siječnja u pulskoj bolnici od komplikacija među kojima se u otpusnici navodi i sumnja na H1N1, odnosno svinjsku gripu. Nevzeta Hibić, koju su Puljani najčešće viđali u društvu sa sinom Elvisom, koji je imao i Downov sindrom, drži da je njezin Elvis još mogao biti s njom da su liječnici pravodobno reagirali. Sumnja da je zbog nemara zdravstvenih djelatnika izgubila sina pa je sve odlučila dati u javnost, a angažirala je i odvjetnika kako bi pokrenula sudski postupak protiv onih koje smatra krivcima sa sinovljevu smrt.

– Moj je Elvis 6. siječnja pao u krevet s temperaturom od oko 40 stupnjeva, koju sam ja pokušavala “skinuti “ lupocetom i drugim lijekovima. Već tog dana tražila sam da mu dođe u posjet hitna medicinska pomoć, zvala sam ih svaki dan, ali je hitna došla tek 10. siječnja nakon što je obiteljski liječnik dr. Šabijan došao u kućni posjet. Prije toga hitnu sam zvala 11 puta, a u međuvremenu sam zvala i policiju, ne znajući kome više da se obratim. Kada se Elvisu pogoršalo stanje, prevezen je na interni odjel 15. siječnja gdje su mu slikali pluća.

Ondje je jedan liječnik kazao “gdje ste bili do sada?” i da su mu pluća “otišla“. Stavili su ga na aparate, a doktor je kazao da bi moj sin bio spašen da su mu skinuli temperaturu. Moj je sin nakon dva dana u bolnici umro 17. siječnja, a sto posto se mogao spasiti – priča Nevzeta Hibić, koja nije dopustila obdukciju. U otpusnici piše da je mladić bolovao od pneumonije bilaterale, akutnog suženja dišnih putova, zastoja srca, a navodi se i sumnja na H1N1... Majka tvrdi da je mladić, inače težak oko 120 kilograma, desetak dana imao temperaturu od 38 do 40 stupnjeva te da je gripu rijetko imao.
 
"Prvo je majka odbila bolnicu, a sin nije želio injekciju"

Voditeljica Hitne medicinske pomoći u Puli dr. Ksenija Družetić Božić navodi da je sve podatke, nalaze i zapise razgovora predala policiji.

– Mi smo kod gospođe Hibić bili 10., 11., 13., 14. i 15. siječnja. Je li i zašto gospođa zvala od 6. do 10. siječnja sve imamo zapisano i predano policiji, no ja o tome ne želim detaljno govoriti. Prvi dan, 10. siječnja, kada smo došli, ona nije željela potpisati da sin ide u bolnicu, ali je sljedeći dan potpisala, no sin nije htio ići u bolnicu kao što 11. siječnja nije želio primiti injekciju, a majka ga nije htjela prisiljavati. Hospitaliziran je i specijalist ga je primio 15. siječnja jer više nije bio u stanju kazati “ne” – kaže dr. Ksenija Družetić Božić.

Glasnogovornik pulske policije Valter Opašić potvrdio je da je policija 18. siječnja zaprimila prijavu od gospođe Hibić zbog Kaznenog djela nepružanja pomoći Hitne medicinske pomoći. Nakon izvida policija je izvijestila i nadležno Državno odvjetništvo. U policiji kažu da je na poziv gospođe Hibić policija bila u njezinu stanu u ophodnji nekoliko dana ranije.

Komentara 26

FE
Felicijen
17:30 25.01.2011.

Za musliće je najopasnija svinjska gripa....

OB
-obrisani-
15:47 25.01.2011.

kukuriku Prva pa musko?

OB
-obrisani-
15:46 25.01.2011.

Pa onda k\'o je u pravu? Gospodja Hibic tvrdi jedno,dok medecinsko osoblje drugo. ********************DAKLE*********************************** Svaki poziv HITNE pomoci je registrovan.Obavezno se vodi kartoteka o intervenciji,pa se sumnja u istinu koju navodi gospodja Hibic.Neka to rasvijetle pravosudni organi,da ne ispadne kako nisu intervenirali zbog toga da je doticna druge vjeroispovijesti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije