Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vatrena stihija

Lokaliziran požar kod Skradina, ozlijeđen jedan vatrogasac; I dalje aktivan požar kod Knina

Hrvatska vatrogasna zajednica
Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica
1/10
11.08.2022.
u 10:54

Na terenu i dalje dežuraju vatrogasci, kazao je Darko Dukić, vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninski

Darko Dukić, vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninski za Večernji list kazao je da je požar kod Skradina lokaliziran u 6 sati kod Cicvare. "Na terenu i dalje dežuraju vatrogasci", kazao je Dukić. I dalje je aktivan požar na Dinari i to već treći dan. Riječ je o nepristupačnom terenu, dodao je Dukić. 

U tijeku je sanacija požarišta na području Skradina, a lakše je ozlijeđen vatrogasac skradinskog DVD-a, izvijestila  je Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Dojava o požaru otvorenog prostora na području Žažvić- Cicvare kod Skradina stigla je u Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) Šibenik oko 20.20 sati. Vatrom je zahvaćeno nisko raslinje i  borovina na površini oko 60 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 46 vatrogasaca sa 16 vatrogasnih vozila iz JVP-a Vodice i Šibenik, VZ Šibensko-kninske županije, IVP Šibenik, DVD Šibenik, Sveti Juraj Kistanje, Zaton, Zablaće, Pirovac, Dubravice, Bilice Skradin, Tisno i Vodice. Jedan vatrogasac DVD-a Skradin ozlijedio je zglob noge te je zbrinut od HMP. Požar je u jednom trenutku zahvatio krovište napuštene kuće koje je ubrzo i sanirano.

Požar na području Polače u Podinarju 

I dalje je aktivan požar na području naselja Polače u Podinarju u Šibensko-kninskoj županiji. Jučer je u gašenju sudjelovalo je ukupno 14 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz IVP-a Šibenik, JVP-a Knin, DVD-a Knin i Biskupija, a protupožarni zrakoplov kanader CL-415 koji je bio upućen na požarište nije mogao djelovati zbog jakog vjetra. Tijekom noći i jutra na osiguranju požarišta angažirani su vatrogasci iz DVD-a Knin te je upućen jedan kanader.

Dva požara na području Polače u Zadarskoj županiji

Sinoć oko 22.20 sati lokaliziran je požar na području Polače u Zadarskoj županiji, a sanacija i dežurstvo su u tijeku. Vatrom je bilo zahvaćeno nisko raslinje i  borova šuma. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 19 vatrogasaca s 10 vatrogasnih vozila iz JVP-a Benkovac i Biograd na moru, VZ-a Zadarske županije, IVP-a Zadar, DVD-a Polača, Pakoštane – Vrgada – Vrana te Sveti Filip i Jakov.

Dvadesetak minuta poslije ponoći zadarski vatrogasci zaprimili su dojavu o novom požaru oko jedan  km sjevernije od starog požara na području Polače. Požarom je bilo zahvaćeno nisko raslinje i  poljoprivredne kulture (maslinici) na trenutačno neprocijenjenoj površini. Na intervenciji gašenja požara sudjelovali su JVP Benkovac, DVD Polača i DVD Općine Sukošan. Požar je lokaliziran u 1.14 sati,  a sanacija i dežurstvo su u tijeku.

Osim kod Polače, zadarski vatrogasci gasili su požar i na području Vrane za koji je zaprimljena dojava u 22.40 sati. Na intervenciji je sudjelovalo 50 vatrogasaca s 20 vatrogasnih vozila iz JVP-a Benkovac, Zadar i Biograd na moru, VZ-a Zadarske županije, IVP-a Zadar, DVD-a Polača, Pakoštane – Vrgada – Vrana, Stankovci, Drage, Općine Sukošan, Biograd na moru te Sveti Filip i Jakov. Tijekom jutarnjih sati zbog pomoći u gašenju vatrogascima upućeni su kanader CL-415 i zračni traktor. Požar je većim dijelom saniran, ali dva manja kraka požara na teško su pristupačnom terenu.

Vatrogasci dežuraju na požarištu

Iako je pod nadzorom vatrogasaca, i nadalje je aktivan požar otvorenog prostora na Dugom otoku (brdo Zaglav) koji su jučer gasili vatrogasci iz IVP-a Zadar, SIVP-a Zadar i JVP-a Zadar i jedan protupožarni kanader CL-415. Vatrogasci i dalje dežuraju na požarištu.

Na požaru otvorenog prostora na brdu Kotor kod Crikvenice jučer su na intervenciji gašenja i sanacije požarišta sudjelovali vatrogasci iz JVP-a Opatija i Crikvenica te iz DVD-a Opatija, Lovran, Hreljin i Sušak. Tijekom noći na požarištu je dežuralo 12 vatrogasaca JVP-a Crikvenica, DVD-a Crikvenica, Novi Vinodolski i Bribir

Požar na području Majkova

Jučer oko 14.30 sati JVP Dubrovačko primorje zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Majkova, brdo Nepravić. Požarom je bilo zahvaćeno mješovito raslinje na trenutačno neprocijenjenoj većoj površini u graničnom području s BiH. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 20 vatrogasaca s pet vatrogasnih vozila iz JVP-a Dubrovačko primorje te dva  kanadera CL-415. Požar je pod nadzorom, (lokaliziran) na području Republike Hrvatske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije