Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Linić: Vjerujem da će privatizacija brodogradilišta biti uspješna

Na sljedećoj sjednici Vlade donijeti odluka o otvaranju prve faze privatizacije Uljanika, a riječje o prodaji dionica radnicima.
30. lipnja 2012. u 13:59 6 komentara 4 prikaza
porinuce, 3.maj
Foto: arhiva VL

U riječkom brodogradilištu 3. maj danas je u more porinut tanker za prijevoz asfalta, nafte i kemikalija za švedskog naručitelja Wisby Tankers, drugi u nizu od četiri tankera za istog naručitelja.
Odmah nakon porinuća položena je kobilica za gradnju trećeg tankera. Riječje o brodu duljine 133, širine 23 metra, nosivosti 15 tisuća tona, a pokreće ga motor snage 4500 kilovata.
Na porinuću je bio i ministar financija Slavko Linić. Izrazio je nadu da će postupak privatizacije pulskog brodogradilišta Uljanik i riječkog 3. maja biti uspješno proveden te kazao kako je ideja bila da u privatizaciji sudjeluju fondovi gospodarske suradnje u Hrvatskoj kako bi ovi škverovi ostali u rukama hrvatskog kapitala. Uz ministra Linića, na porinuću u Rijeci bila je i zamjenica ministra gospodarstva Tamara Obradović Mazal.
Kazala je kako je prošlog četvrtka u Bruxellesu predstavljen ovaj koncept privatizacije dodavši kako će se na sljedećoj sjednici Vlade donijeti odluka o otvaranju prve faze privatizacije Uljanika, a riječje o prodaji dionica radnicima.

BILI ZAJEDNO NA VEČERI
Liječnik koji je pokušao oživiti Bandića: Samo se srušio, bio je to masivni infarkt
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
  • luksa:

    Još jedan vjernik

  • Ugo Kajvez:

    Sredit će SDP/linić brodogradilišta kao što su sredili PLIVU, INU, razna banke, radnička prava, ..... da ne nabrajam dalje ..............

  • jeepgc:

    Hoće ali tek kada i liniča zatvore. Svoje je sposobnosti (lopovluke) dokazao kao direktor brodogradilišta