Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE MOGU IM NIŠTA

Liječnici i pacijenti ogorčeni: Turisti kampiraju pred Klinikom za psihijatriju splitskog KBC-a

Ilustracija
Foto: Dino Stanin/Pixsell
24.08.2019.
u 14:03

Iz KBC-a su kazali kako je Turistička inspekcija jedina ovlaštena sankcionirati kampere koji parkiraju izvan autokampova, ali od njih još nema odgovora.

Kamperi ovih dana postaju sve domišljatiji te su tako u Splitu, kao i u Zagrebu, pronašli način da ljetuju u centru grada po cijeni simbolične parkirne karte. Ako uspiju pronaći besplatan parking, onda troškova smještaja ni nemaju.

Upravo to se dogodilo i na južnom parkiralištu Kliničkog bolničkog centra na Firulama u Splitu, ispred dijela glavne medicinske zgrade u kojemu je smještena Klinika za psihijatriju. Tamo već danima kampiraju turisti. Bolničko osoblje i pacijenti, piše Slobodna Dalmacija, su ogorčeni jer zbog turista nema za njih parkirnih mjesta.

- Znamo za taj problem i o tome smo već izvijestili Komunalno redarstvo. Mi kao bolnica nemamo mehanizme kako bismo uklonili ta kamperska vozila. No, problem je u tome što oni kao turisti u praksi ne krše zakon, već "samo" parkiraju na parkiralištu. Kako su mi rekli iz Komunalnog redarstva, ni oni im ne mogu ništa, jer kamperska vozila ne zauzimaju više od jednog parkirališnog mjesta - kazao je dr. Anton Marović, pomoćnik ravnatelja najveće dalmatinske zdravstvene institucije, za Slobodnu.

Iz KBC-a su kazali kako je Turistička inspekcija jedina ovlaštena sankcionirati kampere koji parkiraju izvan autokampova, ali od njih još nema odgovora.

- Pravno im mi ne možemo ništa jer oni su došli na parkiralište i zauzeli su po jedno mjesto za smještaj vozila. Uz to nisu postavili nikakve stolove izvan svoga kamp-vozila. No, svakako ćemo odmah poslati prometnog redara da vidimo što može uraditi u tom pogledu - rekao je Damir Ordulj, pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu, za Slobodnu.

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar LogikaII
LogikaII
14:55 24.08.2019.

Uhljebistan... policija sjedi pod klimom... jedino su sposobmi lupati kazne za brzinu... mi smo sprdnja drugim državama Eua..

Avatar Zzzz
Zzzz
15:26 24.08.2019.

To je posao policije, oni su dužni takvim turistima zaljepiti kaznu i narediti razlaz.

MA
marijaqwer
15:37 24.08.2019.

Zakoni su puni rupa kao švicarski sir. Bar neka poveznica sa švicarskom . Vjerodostojno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije