Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Liječnici i pacijenti ogorčeni: Turisti kampiraju pred Klinikom za psihijatriju splitskog KBC-a

Iz KBC-a su kazali kako je Turistička inspekcija jedina ovlaštena sankcionirati kampere koji parkiraju izvan autokampova, ali od njih još nema odgovora.
24. kolovoza 2019. u 14:03 14 komentara 5570 prikaza
Ilustracija
Foto: Dino Stanin/Pixsell

Kamperi ovih dana postaju sve domišljatiji te su tako u Splitu, kao i u Zagrebu, pronašli način da ljetuju u centru grada po cijeni simbolične parkirne karte. Ako uspiju pronaći besplatan parking, onda troškova smještaja ni nemaju.

Turisti kod Paromlina mogu kampirati za samo 10 kuna dnevno DOSJETLJIVOST KAMPERA U srcu Zagreba: 'Plaćamo parking 10 kuna za cijeli dan, sigurni smo i sve nam je blizu'

Upravo to se dogodilo i na južnom parkiralištu Kliničkog bolničkog centra na Firulama u Splitu, ispred dijela glavne medicinske zgrade u kojemu je smještena Klinika za psihijatriju. Tamo već danima kampiraju turisti. Bolničko osoblje i pacijenti, piše Slobodna Dalmacija, su ogorčeni jer zbog turista nema za njih parkirnih mjesta.

- Znamo za taj problem i o tome smo već izvijestili Komunalno redarstvo. Mi kao bolnica nemamo mehanizme kako bismo uklonili ta kamperska vozila. No, problem je u tome što oni kao turisti u praksi ne krše zakon, već "samo" parkiraju na parkiralištu. Kako su mi rekli iz Komunalnog redarstva, ni oni im ne mogu ništa, jer kamperska vozila ne zauzimaju više od jednog parkirališnog mjesta - kazao je dr. Anton Marović, pomoćnik ravnatelja najveće dalmatinske zdravstvene institucije, za Slobodnu.

Split: Konferencija SDP-a o poreznoj reformi s naglaskom na turizam Davor Bernardić 'Hrvatska i turizam ne smiju čekati, podbačaj će se reflektirati na sve gospodarske grane'

Iz KBC-a su kazali kako je Turistička inspekcija jedina ovlaštena sankcionirati kampere koji parkiraju izvan autokampova, ali od njih još nema odgovora.

- Pravno im mi ne možemo ništa jer oni su došli na parkiralište i zauzeli su po jedno mjesto za smještaj vozila. Uz to nisu postavili nikakve stolove izvan svoga kamp-vozila. No, svakako ćemo odmah poslati prometnog redara da vidimo što može uraditi u tom pogledu - rekao je Damir Ordulj, pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu, za Slobodnu.

Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici
Nema predaje
Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici: Radila sam kao BioManijak
 • Avatar LogikaII
  LogikaII:

  Uhljebistan... policija sjedi pod klimom... jedino su sposobmi lupati kazne za brzinu... mi smo sprdnja drugim državama Eua..

 • Avatar Zzzz
  Zzzz:

  To je posao policije, oni su dužni takvim turistima zaljepiti kaznu i narediti razlaz.

 • marijaqwer:

  Zakoni su puni rupa kao švicarski sir. Bar neka poveznica sa švicarskom . Vjerodostojno.