Naslovnica Vijesti Crna kronika

Lažni policajci okrali 15 osoba, pravi ih uhvatili

Ponekad su krali na prijevaru, a ponekad uz fizičku silu i suzavac. Dva puta su žrtve ugurali i zaključali u kupaonicu. Krali su novac, mobitele, osobne dokumente i nakit.
18. lipnja 2010. u 09:41 1 komentara 16 prikaza
lažni policajci
Foto: VL

Prevaranti koji su zadnjih mjeseci operirali po Zagrebu predstavljajući se kao policajci, vodoinstalateri te tako krali i pljačkali građane koji su ih puštali u stan, konačno su uhvaćeni. Trešnjevački policajci sumnjiče T. A. (35) i M. G. (31) da su opljačkali čak 15 osoba starije životne dobi od 12. travnja do 12. lipnja 2010.

Pronašli su ih nakon što su 12. lipnja za žrtve izabrali dvije umirovljenice. U 15 sati u Kučerinoj ulici na Trešnjevci drsko su okrali 93-godišnju vlasnicu stana. Pozvonili su joj na vrata, predstavili se kao policajci, rekli joj da su tu po službenoj dužnosti te da je trebaju nešto pitati. Kada ih je pustila u stan, iskoristili su njezinu neopreznost te sa stola ukrali nešto manje od tisuću kuna.

Nakon toga su svratili do 87-godišnjakinje iz Šenoine ulice. Njoj su se, pak, predstavili kao djelatnici tvrtke za hitne intervencije, objasnivši da moraju popraviti puknutu cijev u zgradi. A vlasnica ih je pustila u stan. Jedan ju je poprskao sprejem te je zajedno s “kompanjonom” oborio na pod. Pretražili su stan u potrazi za novcem pa pobjegli s plijenom. Odnijeli su više od deset tisuća kuna, međutim, njihova sreća bila je kratkog vijeka jer su ih ubrzo nakon toga uhvatili pravi policajci i odveli ih u postaju na kriminalističko istraživanje.

Tijekom istraživanja osumnjičili su dvojac da su opljačkali 15 umirovljenika. Ponekad su to napravili na prijevaru, a ponekad uz fizičku silu i suzavac. Dva puta su žrtve ugurali i zaključali u kupaonicu. Krali su novac, mobitele, osobne dokumente i nakit.

U pretrazi stanova u u središtu grada, koje su koristili, pronađen je dio plijena. Ukupna šteta je oko 66.000 kuna. Osumnjičeni su nakon kriminalističkog istraživanja odvedeni u istražnom sucu Županijskog suda.

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
  • Agramer198:

    Posebno su mi dragi oni koji napadaju starije... Takve bi trebalo možda nekim starijim,no prokušanim metodama uvjeriti da to što rade nije zdravo.