Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izgubio ušteđevinu

Lažni liječnici prevarili Virovitičanina za 30.000 kuna

'podravina i bilogora, virovitica, 06.05.2010. ilustracija uz clanak o prevarantima - starijeg su viroviticanina nagovorili da ce mu za 30.000 kuna donijeti tablete koje ce ga izlijeciti, a dali su mu
'Marija Lovrenc/VLM'
06.05.2010.
u 16:05

- Bio sam uzbuđen, tako je kad bolesniku ponudite zdravlje. Dali su mi vrećicu s navodnim lijekovima, ja njima 30.000 kn - očajno će Virovitičanin

Marko J. (75) iz Virovitice izgubio je svu svoju ušteđevinu od 30.000 kuna u samo jednom popodnevu jer je povjerovao prevarantima koji su mu se predstavili kao njegovi liječnici i ponudili mu tablete od kojih je trebao ozdraviti od visokog tlaka i cisti na bubrezima, od čega se godinama liječi.

Nisam sumnjao

- Taj muškarac zvao me na kućni telefon i predstavio se kao moj liječnik. Rekao je da zna da sutra moram na ultrazvuk kod njega oko osam sati i ponovio mi je od čega bolujem. Nisam sumnjao, zvučao je kao on i znao sve o meni - tužno priča virovitički umirovljenik.

- "Doktor" mi je rekao da zove jer upravo putuje iz Zagreba s dva profesora i dva magistra koji mi nose najnovije lijekove od kojih ću ozdraviti. Novac koji su me tražili, 30.000 kuna, trebao je biti samo za akontaciju, rekao mi je. Obećao je da će mi novac zdravstveno osiguranje kasnije vratiti u ratama - sjeća se Marko.

Oko 15 sati na porti virovitičke Opće bolnice čekao je, nikog nije bilo, kao ni u čekaonicama. Vratio se kući, ponovno je zvonio telefon.

- "Doktor" se ispričao da je morao na hitan sastanak te da se za nekoliko minuta nađemo na parkiralištu kod jednog trgovačkog centra - sjeća se Marko koji je, kako nema automobil, opet biciklom polako stigao na dogovoreno mjesto. Sreo je partnericu lažnog liječnika koja ga je odvela do drugog parkirališta i predala mu "lijekove" u vrećici, a on njoj sav svoj novac.

Nikome više ne vjerujem

- Bio sam toliko uzbuđen da nisam dobro ni vidio što je unutra. Znate kako je kad bolesniku ponudite zdravlje, tresle su mi se ruke od sreće. Kad sam stigao kući, zvoni telefon, "doktor" javlja da ne dolazim u osam na ultrazvuk nego da čekam da me sutra opet pozove. Tad sam otvorio vrećicu. U njoj je bila obična gaza u kutiji, vrijedna 30 kuna, ništa više! - sa suzama u očima će Marko, govoreći kako je tu noć proveo u bunilu. Ujutro je čekao poziv, kojeg nije bilo. U pola 11 otišao je svom pravom liječniku koji je, šokiran, alarmirao policiju koja je ubrzo pronašla prevarante, no ne i novac. - Još se nadam da ću ga dobiti natrag. Supruga i ja nikad se nećemo oporaviti od šoka. Nikome više ne vjerujem - očajan je Marko.

Komentara 1

AN
AnaB1982
12:02 07.05.2010.

75 godina...hej još se nije naučio da danas samo vrebaju prevaranti žao mi je čovjeka, ali dati 30.000 kuna nekom neznancu i ne provjeriti sadržaj vrećice i da čovjeku nije ništa bilo sumnjivo??? ovog čovjeka je trebalo prevariti kad je bio mlad, bolje bi prošao u životu jer bi imao školu kak je mene jedan maher zvozal za 200 maraka, kad sam imal 16 godina ta školica me je dosta naučila i od onda sve stvari triput provjeravam!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije