Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prevaranti

Lažna bankarica prevarom bakici uzela 40-ak tisuća kuna

Policija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
04.10.2018.
u 12:15

Građane upozorava da u svoje domove nipošto ne puštaju nepoznate ljude koji pokušavaju doći u posjed njihovog novca ili vrijednih predmeta

Stariju ženu prevarila je u srijedu za nekoliko desetaka tisuća kuna nepoznata žena koja joj se lažno predstavila kao bankarica, izvijestila je zagrebačka policija, upozoravajući građane da u svoje domove ne puštaju nepoznate osobe koje od njih traže novac jer je riječ o prevarantima.

Novi slučaj prevare lažnim predstavljanjem dogodio se u srijedu, oko 11,30 sati u Novom Zagrebu, u Hermanovoj ulici, gdje je 77-godišnjakinja lažnoj bankarici predala 40-ak tisuća kuna.

Zagrebačka policija poziva građane na oprez, naglašavajući da je samozaštitno ponašanje jako bitno jer može doprinijeti sprječavanju počinjenja kaznenih djela.

Građane upozorava da u svoje domove nipošto ne puštaju nepoznate ljude koji pokušavaju doći u posjed njihovog novca ili vrijednih predmeta.

Radi se osobama koje se lažno predstavljaju kao djelatnici banke, maserke ili policijski službenici koji samo iskorištavaju nemoć i neznanje starijih osoba, kažu u policiji.

Zagrebačka policija pozvala je također građane da joj odmah prijave ako od njih nepoznate osobe telefonom zatraže da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima ili im kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata.

Ključne riječi

Komentara 7

IB
istina_boli
12:23 04.10.2018.

Odakle babi tolika lova? Vecina starih jedva prezivljava sa penzijom. Da nije i ta baba nekad bila bankarica?

Avatar Kljusar
Kljusar
05:55 05.01.2019.

Stariji ljudi su škrtice i umjesto da daju ušteđevinu djeci financiraju prevarante

MI
midea
12:58 04.10.2018.

u nekim zemljama režu ruke !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije