Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proton - M

Lansirali rusku raketu sa satelitom pa je izgubili?

Ruska raketa Proton
Foto: screenshot/youtube/ilustracija
1/3
16.05.2015.
u 08:59

Telemetrija na raketi se zaustavila minutu prije nego je satelit trebao biti odbačen u orbitu te se strahuje da bi raketa i satelit mogli biti izgubljeni.

U Kazahstanskom Baikonuru lansirana je rano jutros ruska raketa Protin - M s meksičkim satelitom za komunikaciju, ali strahuje se da je raketa izgubljena. 

Telemetrija na raketi se zaustavila minutu prije nego je satelit trebao biti odbačen u orbitu, rekao je izvor za RT te se strahuje da bi raketa i satelit mogli biti izgubljeni.

Ovo nije prvi put da ruska raketa Proton -M ima problema. U srpnju 2013. godina takva se raketa srušuila ubrzo nakon polijetanja te je eksplodirala na tlu, a lansiranje se prenosilo uživo putem TV kanala, a u prosincu 2010. godine izgubljena su tri ruska satelita kada je Proton - M pao u Tihi ocean 1500 km sjeverozapadno od Honolulua  zbog kvara na raketnom pogonskom bloku.

>>Hrvatska vojska prvi put ispalila raketu s raketne bitnice

Ključne riječi

Komentara 16

VL
????
10:04 16.05.2015.

Možda je netko oteo satelit ... recimo onaj iz Sjeverne Koreje da se osveti Rusima kaj mu nisu dali rakete. Sigurno su isprogramirali preko svog agenta u Kazahstanu satelit tako da se s njime može samo iz Pjongjanga upravljati.

AN
anonimac1986
10:45 16.05.2015.

"izgubili"

DH
dalibor.hren
14:44 16.05.2015.

Ova bi mogla slučajno kresnuti u Ukrajinu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije