Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIN STRMOTA

'Lakše je zaposliti jednog mladog hrvatskog radnika nego migranta'

Marin Strmota
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/5
23.11.2018.
u 16:25

Upozorava da demografija Plenkovićevoj vladi nije na prvom mjestu te da ministarstvo ne može napraviti puno ako cijela Vlada ne radi na tome.

Bivši državni tajnik za demografiju, Marin Strmota, kazao je kako je pomalo i sebe iznenadio kada je dao ostavku prije nekoliko mjeseci te da njegova funkcija nije imala smisla. 

- Ostavkom sam pomalo iznenadio i sebe, ali već dugo nisam bio zadovoljan u Ministarstvu, a to su znali i ljudi oko mene. Ta moja funkcija nije imala smisla. Način je možda bio spektakularan, ali iskren - kazao je Strmota u intervjuu za Dnevnik.hr.

Smatra da je njegova ostavka donijela puno više dobroga nego lošega te da ostankom nije mogao učiniti više.

- Nipošto, to bi bila borba s vjetrenjačama - rekao je Strmota.

Upozorava da demografija Plenkovićevoj vladi nije na prvom mjestu te da ministarstvo ne može napraviti puno ako cijela Vlada ne radi na tome.

Otkrio je i kako je razmišljao o odlasku iz zemlje kada je bio mlađi te da sada ne razmišlja o tome. Upitali su ga može li se nedostatak Hrvata namiriti migrantima. Rekao je kako je to teško pitanje jer nemamo jasno definiranu migracijsku politiku.

- Postavlja se pitanje koje stanovništvo mijenjate s kojim i zašto bi to tako bilo. Sigurno je lakše zaposliti jednog mladog hrvatskog radnika nego čovjeka koji dolazi iz druge zemlje, kulture i jezika i bez ičega ovdje. Infrastruktura useljavanja i integracije jako je skupa. Dovesti čovjeka iz Sirije, prilagoditi ga, dati mu stan, za njegovu djecu obrazovanje... To puno košta - rekao je Strmota za Dnevnik.hr.

Razgovor s predsjednicom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Natašom Novaković

Komentara 19

YO
yony
16:40 23.11.2018.

Čuj ovog..., useljavanje je skupo, treba dati sirijcu stan, skolovati mu djecu, posao, prilagoditi ih... vrag vas strefil dajte to hrvatima pa nebumo bježali u irsku.... ccc

Avatar dmitarX
dmitarX
16:43 23.11.2018.

Znači, dotle smo došli..

IL
ilijan1a
16:51 23.11.2018.

Migranta nije lako zaposliti jer ne žele raditi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije