Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždinska županija

Kupio kuću pa krenuo čistiti podrum: U panici hitno zvao policiju

Policija/Ilustracija
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/2
16.10.2018.
u 13:11

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena i time bez sankcija za građane, javljaju iz policije.

Osoba koja je kupila kuću ostala je neugodno iznenađena kada je krenula čistiti podrum, javlja PU varaždinska.

Među hrpom starih stvari novi vlasnik pronašao je i dvije torbe pune oružja. Kada je vlasnik ugledao cijev, odmah je alarmirao policiju.

– Nakon dolaska policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu uza provedene mjere sigurnosti iz torbi su izvađena dva pištolja, cijev puške, pet ručnih bombi, 2.2 kilograma eksploziva i 320 komada streljiva raznih kalibara.

Oružje, a naročito ručne bombe, bile su kompletno korodirane i kao takve vrlo opasne pa je zahvaljujući  pravilnom postupanju vlasnika objekta izbjegnuta tragedija – javljaju iz policije.

Apeliraju na građane da oružje ne ostavljaju i ne odbacuju na otvorenim javnim prostorima poput šuma ili parkova, na odlagalištima otpada ili u kućama, kao u ovom slučaju, zbog sigurnosti ostalih građana, posebice djece. 

Foto: MUP/Ilustracija

– Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena i time bez sankcija za građane. Detaljne informacije o postupku predaje mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Podsjećamo kako akcija „Manje oružja – manje tragedija“ još uvijek traje te pozivamo građane koji eventualno imaju neregistrirano oružje, streljivo ili minsko-eksplozivno sredstva kod kuće da ih bez straha od sankcija predaju policiji. Napominjemo da građani ne donose sami oružje ili eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihova aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, čime je zajamčena anonimnost dojave, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način – poručuju iz policije.

Pogledajte i video: Oružja koja se proizvode u Hrvatskoj

Ključne riječi

Komentara 29

DU
Deleted user
13:55 16.10.2018.

Ne budite ludi. Nikad ne predajte svoje oružje, legalno ili ilegalno, državi. Nikad ne znate kad će vam opet trebati. Možda upravo protiv države.

DE
deda1234
14:08 16.10.2018.

Pokojni vlasnik bas ga i nije najbolje uskladistio

LO
Long
13:40 16.10.2018.

Jedan moj prijatelj isao vratit pusku od pokojnog starog. Pa je bio 9 sati na policiji, da naprave zapisnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije