Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kupio kuću pa krenuo čistiti podrum: U panici hitno zvao policiju

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena i time bez sankcija za građane, javljaju iz policije.
16. listopada 2018. u 13:11 30 komentara 67584 prikaza
Policija/Ilustracija
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Osoba koja je kupila kuću ostala je neugodno iznenađena kada je krenula čistiti podrum, javlja PU varaždinska.

Sisak: Konferencija za medije povodom zapljene veće količine oružja Hrpa oružja Kod 35-godišnjaka pronađene prerađene strojnice, prigušivači, kubura...

Među hrpom starih stvari novi vlasnik pronašao je i dvije torbe pune oružja. Kada je vlasnik ugledao cijev, odmah je alarmirao policiju.

– Nakon dolaska policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu uza provedene mjere sigurnosti iz torbi su izvađena dva pištolja, cijev puške, pet ručnih bombi, 2.2 kilograma eksploziva i 320 komada streljiva raznih kalibara.

Oružje, a naročito ručne bombe, bile su kompletno korodirane i kao takve vrlo opasne pa je zahvaljujući  pravilnom postupanju vlasnika objekta izbjegnuta tragedija – javljaju iz policije.

Uništenje odbačene bombe Neodgovorno i opasno Čak 15 bombi pronašli kdo jezera Puškaš u Baranji

Apeliraju na građane da oružje ne ostavljaju i ne odbacuju na otvorenim javnim prostorima poput šuma ili parkova, na odlagalištima otpada ili u kućama, kao u ovom slučaju, zbog sigurnosti ostalih građana, posebice djece. 

Oružje | Autor : MUP Foto: MUP

– Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena i time bez sankcija za građane. Detaljne informacije o postupku predaje mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Policija zapljenila veliku količinu vatrenog oružja i eksploziva u Sisku Impresivan arsenal Kod Siska policija zaplijenila velike količine oružja, 65-godišnjak ga čuvao još od rata

Podsjećamo kako akcija „Manje oružja – manje tragedija“ još uvijek traje te pozivamo građane koji eventualno imaju neregistrirano oružje, streljivo ili minsko-eksplozivno sredstva kod kuće da ih bez straha od sankcija predaju policiji. Napominjemo da građani ne donose sami oružje ili eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihova aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, čime je zajamčena anonimnost dojave, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način – poručuju iz policije.

Pogledajte i video: Oružja koja se proizvode u Hrvatskoj

Advent u Dalmaciji
Advent u Dalmaciji
Vrijeme je za lampice, druženje i blagdansko raspoloženje
  • Tokai:

    Ne budite ludi. Nikad ne predajte svoje oružje, legalno ili ilegalno, državi. Nikad ne znate kad će vam opet trebati. Možda upravo protiv države.

  • deda1234:

    Pokojni vlasnik bas ga i nije najbolje uskladistio

  • Long:

    Jedan moj prijatelj isao vratit pusku od pokojnog starog. Pa je bio 9 sati na policiji, da naprave zapisnik.