Naslovnica Vijesti Crna kronika

Kod 35-godišnjaka pronađene prerađene strojnice, prigušivači, kubura...

Kontekst zapljene nije otkriven zbog daljnje istrage, koja će ipak dijelom ići prema tome je li se 35-godišnji Siščanin bavio trgovinom oružjem
14. rujna 2018. u 11:12 2 komentara 1551 prikaza
Sisak: Konferencija za medije povodom zapljene veće količine oružja
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/10

Sisačka je policija kod 35-godišnjaka zaplijenila u utorak veliku količinu oružja i streljiva, među kojima i mnoge prerađene i dorađene pištolje i strojnice, objavljeno je na današnjoj izvanrednoj tiskovnoj konferenciji Policijske uprave Sisačko-moslavačke.

pecanje Odmah zvali policiju Obitelj pretraživala rijeku pa se šokirali kada su vidjeli što su izvukli iz vode

Temeljem naloga Županijskog suda u Sisku 11. rujna su policijski službenici pretražili dom i osobni automobil T. P. (1983.) u Sisku te mu u automobilu našli revolver i kuburu ručne izrade, dok su pretragom objekta kojeg Siščanin koristi pronađena tri prepravljena plinska revolvera, tri prepravljena plinska pištolja, dvije automatske puške, četiri prigušivača, tri kratke strojnice, dvije prerađene kratke strojnice, prepravljeni signalni pištolj, jedna puška s užlijebljenom cijevi, dvije sačmarice, jedan pištolj, kubura ručne izrade, 6.125 komada raznog streljiva, patrona i inicijalnih kapisla te više komada raznih dijelova namijenjenih za proizvodnju oružja, cijevi, dijelova zatvarača i mehanizama za okidanje.

Sisak: Konferencija za medije povodom zapljene veće količine oružja
1 / 10
Sisak: Konferencija za medije povodom zapljene veće količine oružja

Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da je T. P. od 2013. pa do rujna ove godine nabavljao oružje te ga prerađivao.

- S obzirom na njegove godine ovo se oružje ne može dovesti u vezu da ga je nabavio tijekom Domovinskog rata, a za pretpostaviti je da je jedan dio rađen za daljnju distribuciju. Općinsko državno odvjetništvo vodi daljnju istragu – rekao je Luka Pešut, načelnik Policijske uprave Sisačko-moslavačke.

Uništenje odbačene bombe Neodgovorno i opasno Čak 15 bombi pronašli kdo jezera Puškaš u Baranji

Kontekst zapljene nije otkriven zbog daljnje istrage, koja će ipak dijelom ići prema tome je li se 35-godišnji Siščanin bavio trgovinom oružjem. Za to vrijeme on će se braniti sa slobode jer mu nije određen istražni pritvor.

Ovo je druga velika zapljena oružja na području ove policijske uprave iz koje podsjećaju da su isti dan, kada je zaplijenjeno oružje kod T. P., u kontejneru u Kutini pronađeno pet ručnih bombi.

- Želimo ukazati da građani i dalje mogu bez ikakvih sankcija predati oružje koje posjeduju. Ostavljanjem bombi u kontejneru netko je doveo u opasnost druge građane, a mogao je nazvati policiju koja bi ih od njega preuzela bez ikakvog pokretanja postupka protiv te osobe - dodao je Luka Pešut.

Pogledajte video o oružju koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske:

[video: 26272 / Pogledajte video o oružju koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske:]
OSVOJITE MAKEOVER
Žudite za promjenom? Prijavite se na naš makeover i osvojite CCC cipele i torbicu

A1 izdvaja za Vas

  • deda1234:

    Ova sa optikom je prava zvjer... Dao si covjek truda :)

  • Znam:

    Pravo gos, pešut sve pohvale