Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkriven prevarant

Krivotvorina sa žigom zavarala i procjeniteljicu

pljačka zlatarne, zlatarnica (1)
Goran Jakuš/PIXSELL
18.03.2011.
u 12:47

Policija upozorava građane da lakovjerno ne nasjedaju ponudama nepoznatih koji se “slučajno” zateknu na ulici i nude im zlatninu ispod cijene

Državljanina BiH (24) policija je danas prijavila zbog prijevare koju je počinio prije dvadesetak dana kad je 35-godišnjoj Riječanki prodao pozlaćeni lančić kao zlatni. Žena, inače procjeniteljica tvrtke iz Cresa, shvatila je da je riječ o krivotvorini tek nakon prodaje, kad je prevarantu već isplatila 14.668 kuna.

Lančić je bio vrlo kvalitetna krivotvorina, imao je žig 18-karatnog zlata, prošao je i provjeru nitratnom kiselinom pa je tek provjerom unutrašnjosti karika, koje su bile ispunjene neplemenitim metalom, utvrđeno da je riječ o “lažnjaku”.

I ovaj je slučaj još jedno upozorenje građanima da lakovjerno ne nasjedaju ponudama nepoznatih osoba koje se „slučajno“ zateknu na ulici i nude im otkup zlatnine ispod cijene. Policija moli građane da im takve slučajeve, ako znaju za njih ili su sami prevareni, prijave na telefon 192 ili u najbližu policijsku postaju.

Ključne riječi

Komentara 1

MI
mica1111
13:00 18.03.2011.

...kupovati tako na ulici,od nepoznatih ljudi,može samo budala...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije