Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO UČINI, ELTONE

Koncert Eltona Johna upitan zbog 'poticanja homoseksualnosti'

Elton John
AFP
23.06.2010.
u 21:44

Hoće li slavni engleski klavirist i pjevač održati koncert u Minsk Areni 26. lipnja ovisi o odluci bleloruskog Javnog savjeta za moral, koji je već prošli mjesec "sprječavao nemoral" na koncertu Rammsteina

Nikolaj Čerginjec iz Javnog savjeta za moral, koji su prošle godine uspostavili Bjeloruska pravoslavna crkva i Bjeloruski savez pisaca uz potporu predsjednika Aleksandra Lukašenka kaže da je posebno zabrinut zbog izjave Eltona Johna u intervjuu američkom časopisu, akd je rock-zvijezda izjavio da je Isus bio "vrlo inteligentan homoseksualana muškarac".

Iz savjeta su zatražili od organizatora koncerta da im ustupi snimke ranijih nastupa Eltona Johna, da bi se uvjerili da "na njima nema ničega što je u suprotnosti sa zakonom i moralom". Posebno ih brine da bi Eltonov koncert mogao biti prigoda u kojoj će se u javnosti pojaviti seksualne manjine, za koje kažu da su "u azdnje vrijeme previše aktivne" i da su "čak pokušali održati gay pride paradu u Minsku" (pokušaj je silom spriječila policija).

Nekome možda može smiješno izgledati takva zabrinutost zbog jedne benigne rock i pop zvijezde, koji je doduše deklarirani homoseksualac ali je u svibnju čak svirao na vjenčanju poznatog američkog konzervativnog voditelja Rusha Limbaugha, ali lijepo kaže narod: "tko se jednom opeče, taj i na hladno puše". Naime, prethodno gostovanje stranih rockera u Bjelorusiji bio je koncert njemačkih industro-metalaca Rammstein, na kojem je Čerginjec u zadnji čas spriječio "izbijanje nemorala":

- Da mi nismo intervenirali, bilo bi seksa na pozornici i obavljanja tjelesnih potreba pred publikom.

Komentara 2

IV
ivicas
23:41 24.06.2010.

notorni peder i najgori bogohulnik konacno da neka drzava jos ima morala da ga protjera

Avatar jura-100
jura-100
14:45 25.06.2010.

NEPISMENI novinar... tužno ...akd je rock-zvijezda izjavio... \"vrlo inteligentan homoseksualana muškarac\". ...u azdnje vrijeme... ...rock i pop zvijezde, koji je doduše.... - pa valjda KOJA je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije