Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

‘Kineski sindrom’ ili kako će kapitalizam koji u konkurenciji vidi efikasnost opstati bez socijalizma

PIXSELL
25.05.2021. u 23:26

"Ekonomska čitanka" Ljube Jurčića

Komentara 4

SL
slavenZadravec
07:47 26.05.2021.

Najviše brine kinesko ignoriranje ljudskih prava, a čini se da ne namjeravaju poštovati niti međunarodne ugovore.

Avatar salaso
salaso
06:22 26.05.2021.

Tja...ako ćemo gledati sustave i amerika je jednostranačje..odnosno dvostranačje , al dodje mu na isto...čak je i sustav prikriveno socijalistički , što se moglo nedavno vidjeti kad je francuska nabavljala flotu aviona za air france , pa su ameri prigovorili da francuska država drži stranu air-busu..na što su francuzi uzvratili da američka avio industrija takodjer opstaje radeći maltene od ww2 ili čak ww1 za američku vladu i da zato nemaju prava išta prigovarati drugiam....kapitalizam i današnje ..(a i povijesno) gospodarstvo je uvijek bila licemjerna igra.....drugima se spočitava socijalizam i povlaštenost..a sam se potajice služiš poticajima i dampingom , ne bi li srušio druge, pri tome obmanjujući sve da si na " tržištu"...dok naivni optiimsti stvatno misle da će opstati na istom tom tržištu..i da će ono iznivelirati sve...s toliko igrača s tajnim potporama sve je to jedna velika laž...

TT
TTjac
02:22 26.05.2021.

Marx je bio u pravu, kapitalizam uništava sam sebe. Poduzeće da bi opstalo na tržištu mora smanjivati trošak rada, a on je nečiji prihod i nečija potrošnja. Zato se krize periodički ponavljaju i ne možemo ih izbjeći. Nas su u školi i na faksu učili da nema kapitalizma bez višestranačja, ali Kinezi su dokazali da itekako ima. Tako je danas u Kini siromaštvo iskorjenjeno, a miljarderi su članovi partije. Preludo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije