Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kosovo

KFOR: Barikade uklanjamo u dogovoru s Beogradom

kosovo
AFP/PIXSELL
17.06.2012.
u 13:04

KFOR podsjeća da je ministar za Kosovo Goran Bogdanović više puta u ime srbijanske vlade pozivao građane na uklanjanje barikada

Nakon što su vojnici KFOR-a noćas oko 2 sata uklonili barikadu kod mjesta Rudari koju su postavili Srbi u subotu navečer prosvjedujući zbog KFOR-ove akcije zatvaranja ilegalnih graničnih prijelaza sa Srbijom, zapovjedništvo KFOR-a je jutros priopćilo kako će ubuduće žurno reagirati na svako postavljanje barikada od strane Srba na sjeveru Kosova, javljaju agencije, a prenose važniji medii u Srbiji.

U Zapovjedništvu KFOR-a kažu kako je situacija trenutno mirna i nema izgreda, podsjećajući kako je, unatoč opovrgavanju dužnosnika iz Beograda, uklanjanje barikada dogovoreno jer \"one nemaju svrhu\", javlja novinar agencije Srna. KFOR podsjeća da je ministar za Kosovo Goran Bogdanović više puta u ime srbijanske vlade pozivao građane na uklanjanje barikada i zato poziva dužnosnike i vođe Srba sa sjevera Kosova neka \"smanje napetosti i odustanu od zapaljivih izjava\".

Ključne riječi

Komentara 9

UR
urbanum
15:04 17.06.2012.

Odluke na štetu Srba na Kosovu donošene su u posljednjih 100 godina u Beogradu. Nigdje kao u tom gradu nije se gajio mit i iluzija o moći Srbije ne samo na Kosovu već i drugdje na prostoru države koja je neslavno propala. Da je netko vlastima u Beogradu za čitavo vrijeme od 1918 do 1990 bilo kojim argumentima dokazivao besmislenost srbijanske politike i koncept velike Srbije bio bi ili ismijavan ili proganjan. Zato je jedina prava adresa za srbijanske proteste naroda na sjeveru Kosova ona u Beogradu. Istina tamo se to još dugo neće shvatiti ali ta je istina bolja od iluzija i laži srbijanske politike nakon raspada SFRJ.

BA
bacbos
15:39 17.06.2012.

Stara Vlada ,iako samo tehnicka nastavlja po starom! Srbi sa Kosova su dali o njima ocenu ,ali!

UG
ugljesa
14:11 17.06.2012.

Stara tehnička vlada opet donosi odluke na štetu Srba. Kfor puca na nenaoružani narod. Raniti ili ubiti Srbina izgleda nije nikakav zločin. Ipak su to okupacione snage.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije