Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KANDIDAT ZA SPLITSKOG GRADONAČELNIKA

Kerum o druženju sudaca u njegovoj konobi: Naravno da očekujem kaznu

Rogoznica: Željko Kerum predstavio izborni program u svom hotelu Perla
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
09.02.2021.
u 22:42

Politika je prljava. To je jasno. I tko god u nju uđe, nažalost ja sam ušao i sebi napravio štetu i svojoj obitelji, ali kada sam već ušao, onda se moram vadit. A kada se vadiš onda ti je još gore, kaže Kerum

Splićani su mi naklonjeni i oni su htjeli i nakon prvog mandata da opet budem gradonačelnik. Pogotovo poslije drugog kada je bila 2017. godina. Ali dogodilo se kako se dogodilo. Kada su se brojali glasovi bilo je puno nevažećih, 11 posto. Ponovno idem u utrku zbog interesa grada Splita i građana i zbog interesa moje djece i obitelji, rekao je to u RTL-u Danas Željko Kerum, kandidat za gradonačelnika Splita i predsjednik Hrvatske građanske stranke.

Na pitanje odnosi li mu kandidat HDZ-a Vice Mihanović glasove, Kerum odgovara:

– Svatko odnosi glasove. A činjenica da su napravili dvije ankete i obe ja vodim. Ja poštujem sve konkurente. Svaki ima svoje adute i plan i program, ali nitko nema plan i program razrađen koji je spreman za ujutro ići, građevinske dozvole i na ishođenje dozvola kao što imam ja. To Splićani znaju i zato ja imam tu podršku, bez obzira na afere i podmetanja koja mi se događaju. Znači, ta "antikerum" koalicija koja djeluje medijski - to je već poznato. Nije prvi puta da se krene ovako agresivno. I 2017. godine je bilo da Kerum nema 2 posto pa na kraju, kada se napravila anketa, Kerum je vodio, kao i sada, a onda su krenuli s razno raznim špekulantskim igrama da se Keruma osujeti, a na kraju su me i osejetili.  

Čudna mu je, kaže, potencijalna kandidatura Tomislava Mamića.

– S obzirom na njegov rad i uspjeh i njegove rezultate, nerealno je i neobjektivno da se on natječe za gradonačelnika Splita. Realnije bi bilo da se natječe za premijera ili predsjednika. Jer u takvim gabaritima, kad čovjek posluje... On je po prihodu puta tri nego što sam ja bio 2009. godine. On je prerastao lokalnu zajednicu. Čudno mi je zbog čega se on prijavio, odnosno, još nije potvrdio. Mi smo dugogodišnji znanci i znamo se dobro, dosta smo radili i surađivali i uvijek je bilo sve korektno i OK. Ali politička igra i borba je savim drugačija. Jedno je kada radiš posao, to donekle ostane u nekim normalnim okvirima. Kada je politika u pitanju, tu okvira nema, to je prljavo, to je užasno i katastrofa. Žao mi je što ćemo se morati sukobiti, ali to je njegova odluka i on s tim ne dobiva ništa. Jedini uspjeh Tomislava Mamića će biti ako pobjedi i ima većinu u Gradskom vijeću. To je nemoguće da postigne. Sam sebi je Tomo Mamić potpisao poraz.  

Upitan je i o kandidaturi pjevača Siniše Vuce.

– On je javna ličnost i javna osoba. Svatko se ima pravo kandidirati. On ima svoje glasače. Svi imaju svoje glasače, a vidjet ćemo u svibnju tko će kako dobiti. Poštujem sve protukandidate. Rekao sam što je politička borba. Nije to kad mi igramo ove ili one igre. Politika je prljava. To je jasno. I tko god u nju uđe, nažalost ja sam ušao i sebi napravio štetu i svojoj obitelji, ali kada sam već ušao, onda se moram vadit. A kada se vadiš onda ti je još gore – rekao je.

Kerum je otkrio i detalje druženja splitskih sudaca u njegovoj konobi 'Pršut'.

–  Meni je žao sudaca zbog njihova ugleda koji je narušen. Ako mislite na situaciju u konobi u Kaštelima. To je organizirao Karaman sa svojim rođakom Mornarom, koji igraju nogomet, ja sam zapravo bio pomagač u kuhanju. I to što se dogodilo, dogodilo se. No je li primjereno da se suci koji, danas-sutra, mogu odlučivati o vašim predmetima na sudu i koji jesu, da se nađu u tako jednoj situaciji u okolnostima lockdowna? Drugima tako nešto nije dozvoljeno, a drugi mogu kršiti propise. Od tih sudaca ja nemam ničiji broj, niti sam s kim u kontaktu, niti pričam s njima. Niti sam ja ikoga zvao. To što su oni došli, došli su. Ljudima je napravljena šteta za njihov ugled. A što se tiče lockdowna - na Rivi kada je sunce svake subote i nedjelje bude i 5 ili 6 tisuća ljudi – kazao je.

Na pitanje očekuje li kaznu odgovorio je:

– Naravno da očekujem. Ako je bila dozvola za 8 ljudi, a bilo ih je 12, morat ćemo platiti kaznu. To je sve OK, ali. Tolika medijska pompa i onda medijsko izvlačenje postupaka koje ima Kerum i njegova familija i povezana društva to je... Otkuda podaci. I to netočni podaci. Mogao bih nabrojati nekoliko postupaka, ali što ću nabrojati kada to nema veze s ničim. Ako ja napravim nogometno i tenisko igralište i ako je to kazneno djelo i prekršaj, onda je to sramota. Ali eto. Neka bude. 

Ključne riječi

Komentara 13

TH
theo
20:11 09.02.2021.

kerum tebi će vuco skinuti glasove kao što si ti radio za hdz

MI
mile06
22:08 09.02.2021.

Zar Covjek stvarno moze da Prdi na Usta

HA
Hamburg21
20:14 09.02.2021.

Oni koji daju svoj glas Kerumu, narodna poslovica kaze: skim si , takav si.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije