Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUDBINE

Kazahstanska i Nizozemac obitelj zasnovali u Trnovcu

\'VARAZDIN / MEDIMURJE Rasha Romanova iz Kazahstana, udata za Nizozemca, zivi u Trnovcu Bartoloveckom PRESNIMIO Izak Vrtaric / VLM\'
Danica Plantak / VLM
05.08.2010.
u 16:15

Rasha je radila kao financijska savjetnica u Moskvi, gdje je upoznala Nicka, koji je potom postao pilot varaždinskog Winaira

Kazahstanka Rasha Romanova, 39-godišnjakinja, proteklog ljeta nije mogla ni slutiti da će ubrzo svoj moskovski dom zamijeniti domom u Hrvatskoj, i to upravo u Trnovcu Bartolovečkom. Ona je najbolji dokaz koliko je život nepredvidiv. Odrasla je u rodnom mjestu na jugu Kazahstana, zaposlila se u Moskvi, a sada ima obitelj u Trnovcu.

Odlučila se za obitelj

Rasha je u Trnovcu iz ljubavnih razloga.

– Moj suprug Nick Van Der Jagt, Nizozemac, pilot je u varaždinskoj tvrtki Winair. Upoznali smo se u Moskvi 2008. godine, na zabavi mojeg tadašnjeg poduzeća, i otada smo nerazdvojni - kaže Rasha, koja se u Moskvi bavila financijskim savjetovanjem.

Nick je tada bio pilot u moskovskoj aviokompaniji, no poslovna ponuda odvela ih je u Hrvatsku. Kada je čula da je sljedeća njihovo odredište naša zemlja, Rasha nije ni trenutka dvojila.

– Smatram da u jednom trenutku žena mora odlučiti između obitelji i karijere. Ja sam se odlučila za obitelj – rekla je simpatična Kazahstanka, koja jedanaest mjeseci uživa u majčinstvu.

U Moskvi je rođena mala Beatrix, koja je ime dobila po nizozemskoj kraljici. Beatrix je svoje prve korake napravila upravo u Trnovcu, koji je za mjesto stanovanja odabrala Rasha. Mladi par od veljače živi u Trnovcu.

Suprug stalno leti

Kako je suprug stalno na putu, takav mu je posao, teško ga je susresti, pa je razgovor s nama prepustio Rashi. Ponudila nas je čajem od mente i pečenim jabukama s cimetom, tipičnim kazahstanskim jelom. Iako je Hrvatska u usporedbi s Kazahstanom mala – u Kazahstan stane, kaže, 36 Hrvatski – u Lijepoj Našoj Rasha je otkrila mnoge ljepote. – Nigdje nisam vidjela tako lijepe magnolije kao ovdje. Cvatu čak i dva puta u sezoni, što mi je vrlo neobično – čudi se Rasha. Hvali i našu kuhinju.

– I kazahstanska kuhinja je jako dobra, no naši začini nisu kao vaši i zato su jela različita – objašnjava dodajući da obožava naše klipiće i kolač od tikve.

Već je gledala kako se pravi kolač od tikve te će sama zasukati rukave i napraviti ga, kako je rekla. Ne može nahvaliti ni gostoljubivost naših ljudi.

– Družim se sa susjedima, osobitom susjedom Marijom, njihovim rođacima i njihovim prijateljima - kaže Rasha, koja u Trnovcu već uživa veliku popularnost. Zbog sličnosti s Kinezima, zbog kosih očiju i tamne kose, mnogi misle da je Kineskinja.

– Školska djeca znaju uzvikivati kad se vozim kraj škole: Bog, Kina! Bog, Kina! Ali ja sam susjedu školarcu već napomenula da kaže da sam iz Kazahstana – kaže, smijući se, Rasha.

U Trnovcu joj se sviđa krajolik, a najdraže joj je mjesto Aquacity. Već je bila ondje na kupanju, sa suprugom. Ne zna kamo će je životni put odvesti, ali zna da će je uz Hrvatsku uvijek vezati lijepo sjećanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije