Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Karlo Kolesar ponovno izabran za dopredsjednika studentske i alumni organizacije EPP-a

Kolesar je javnosti poznat kao agilni studentski aktivist, a od nedavno je savjetnik ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana.
26. srpnja 2020. u 09:43 1 komentara 436 prikaza
Foto: EDS
Pogledajte galeriju 1/4

Na trodnevnoj virtualnoj skupštini pod geslom „Europsko javno zdravstvo nakon COVID-19: izazovi i mogućnosti“ održan je Summer University kongres Europskih demokratskih studenata (EDS) na kojem je danas izabrano novo vodstvo najveće studentske organizacije u Europi. Upravo zbog pandemije godišnji kongres nije održan u Bruxellesu nego virtualno putem digitalne platforme. Kongres će završiti sutra izborom radnih tijela za visoko obrazovanje, ljudskih prava i europske politike.

koronavirus devet dana nakon Novi zaraženi sa sporne sjednice Gradskog vijeća u Bjelovaru

Za dopredsjednika je ponovno izabran Karlo Kolesar, zamjenik predsjednika Hrvatske akademske zajednice (HAZ). Kolesar je javnosti poznat kao agilni studentski aktivist, a od nedavno je savjetnik ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana.

EDS je paneuropska studentska organizacija osnovana 1961. koja okuplja 1,6 milijuna studenata organiziranih u 39 članica demokršćanskog i konzervativnog usmjerenja iz 33 europske države. EDS ima status službene studentske i alumni organizacije Europske pučke stranke, a unutar EPP-a raspravljaju i zastupaju pretežito paneuropske, obrazovne i studentske teme. Hrvatska akademska zajednica jedina je članica iz Republike Hrvatske, a osnovana prije 30 godina kao studentska organizacija. Od 2016. je nestranačka udruga studenata i akademskih građana okupljenih oko promicanja obrazovanja i poduzetništva na demokratskim i državotvornim načelima. Njezin predsjednik je prodekan Edward Bernays University Collegea Zdeslav Milas. Alumni organizaciju vodi ugledni oftamolog Ante Barišić, a među istaknutim članovima je znanstvenik prof. dr. sc. Mislav Grgić, donedavni dekan FER-a i član Academia Europaea, europske znanstvene institucije koja okuplja 70 nobelovaca.

Zagreb: Počelo antigensko testiranje testiranje u srednjim školama
UČINKOVITOST CJEPIVA
Stručnjaci otkrili što se može dogoditi dođete li u dodir s virusom 10 dana nakon prvog cijepljenja
Digitalizacija
Modernizacija potrošačkog iskustva
Papir je prošlost, stiže era aplikacija
  • Avatar rubinet
    rubinet:

    "Za dopredsjednika je ponovno izabran "...tako mlad,a tako čvrst u držanju funkcije...