Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZDRAV S KAPTOLA

Kardinal Bozanić čestitao premijeru Oreškoviću

Kardinal Bozanić predvodio misu na Mirogoju
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
29.01.2016.
u 09:21

– Ove čestitke izričem sa željom da domovina Hrvatska, unatoč bremenitim vremenima, krene novim putem nade u izgradnji zajedništva, sloge i solidarnosti sa svim građanima Hrvatske – piše kardinal Bozanić.

Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić uputio je u petak ujutro svoju čestitku premijeru Tihomiru Oreškoviću.

– Iako sam Vam usmeno čestitao, želim Vam, nakon preuzimanja službe Predsjednika Vlade Republike Hrvatske, i pisanim putem čestitati i zaželjeti obilje Božjeg blagoslova u povjerenoj Vam službi. Vama osobno i novoj Vladi želim puno uspjeha u radu na dobrobit hrvatskoga naroda i svih građana Republike Hrvatske. Ove čestitke izričem sa željom da domovina Hrvatska, unatoč bremenitim vremenima, krene novim putem nade u izgradnji zajedništva, sloge i solidarnosti sa svim građanima Hrvatske. U prevladavanju aktualne gospodarske krize potrebno je voditi računa o čovjeku, a posebno o obitelji koja ima nezamjenjivu ulogu u društvu i jedina može dati najadekvatniji odgovor na bolno demografsko pitanje hrvatskoga naroda. Katolička Crkva na sebi svojstven način otvorena je za suradnju na tom polju i daje svoj doprinos, posebno u odgoju novih naraštaja i u brizi za najpotrebnije. Vjernike katoličke vjeroispovijesti, koji čine najveći dio pučanstva Hrvatske, ustrajno potičemo na molitvu za Domovinu i ljude na vlasti – piše kardinal Bozanić.

>> Orešković prvu sjednicu započeo izrekom na engleskom, ministri traže nova zapošljavanja 

>> Premijer Orešković u Ljubljani smiruje tenzije

Komentara 31

Avatar Bruno
Bruno
09:53 29.01.2016.

Nece valjda čestitati patrijarh koji opjevava "popa djuica.

Avatar Bruno
Bruno
09:47 29.01.2016.

Katolicka crkva uvijek stoji uz svoj narod , stojala je i u doba zlocinackog komunizma, velikosrbske kvazi kraljevine, moramo joj biti zahvalni, braniti je kao zenicu u oku svome.

2X
2Xgeneral
13:44 29.01.2016.

daleko je ovaj lik od Božjeg poslanika!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije