Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKO JE TEKLO LOBIRANJE

Visoki predstavnik donio izmjene uz lobiranje SAD-a, Vatikana i Plenkovića

04.10.2022.
u 13:10

Konzultacije Plenković - Schmidt bile su česte i detaljne. Istodobno, Schmidt je bio suočen s golemim pritiscima, prvenstveno s bošnjačke strane. Naposljetku je visoki predstavnik kazao da neće ići odmah s reformama, ostavivši razdoblje da se akteri u BiH sami dogovore, iako je s velikom sigurnošću znao da se neće dogovoriti. Procijenio je ipak da će paket promjena predstaviti nakon izbora kako ne bi došlo do antagonizama u bošnjačkom tijelu i utjecaja na rezultate izbora. To je i učinio, sat nakon zatvaranja birališta. U danima nakon kongresa EPP-a u Rotterdamu pitanje reformi se jako aktualiziralo, što je bila izrazita promjena u odnosu na, primjerice, nekoliko godina prije kad se o nečemu takvom nije moglo ni razgovarati. No za te poteze Schmidt je, naravno, trebao ohrabrenje i drugih zemalja, pogotovo tzv. Kvinte - SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Italije i Francuske. Hrvatska politika i diplomacija uložila je goleme napore u lobiranje prema tim zemljama

Komentara 53

DU
Deleted user
13:17 04.10.2022.

Sta vi pokusavate izbor komsica u predsjednistvo bih glasovima muslimana prikazat kao uspjeh plenkovica i Hr diplomacije? Pa sta smo dobili izmjenama izbornog zakona i intervencije Schmidta? Dobili smo kao i do sad komsica da nas predstavlja! Ovom ulizickom novinarstvu treba reci dosta!

MA
marmelada
13:43 04.10.2022.

Dobro su izlobirali,svaka čast , opet ih pretstavlja Sejdo Bajramović.. Ne mogu si ni zamisliti šta bi tek bilo da gospon premijer nije povukao svoje veze.

CE
CenzuriranUskoro
14:24 04.10.2022.

Ne mogu vjerovati da kao i Srbi poraze slavimo, pa ovo je samo kozmetika, jel Komšić opet izabran? Ovo je katastrofa, koji Q smo u tim moćnim savezima, pa oštrije lajemo na Rusiju nego na komšiluk i poturčenu raju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?