Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
klinika Gemelli

Kako izgleda papin apartman u bolnici: Do njegovih odaja dolazi se dugim hodnikom uz jako osiguranje

Klinika Gemelli gdje je smješten papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
07.06.2023.
u 11:51

Osim prostora za bolesnički krevet u tome apartmanu nalaze se kupaonica, televizor i instrumenti za mjerenje tlaka i ostalih vitalnih parametara. Stan ima i mali dnevni boravak s kaučem na razvlačenje za papinu pratnju, kao i malu kapelicu s klecalom i velikim raspelom.

I ovoga puta papa Franjo, kao i za posljednjeg boravka u ožujku ili pak za operacije crijeva, smješten je u posebnom apartmanu na desetom katu rimske klinike Gemelli, koji je zapravo mini-stan posve jednostavnog izgleda i opremljenosti. Nalazi se u desnom krilu bolnice Gemelli, a datira iz ranih osamdesetih kada je bio pripremljen za bolničke boravke pape Ivana Pavla II., koji je u njemu boravio sedam puta, a prvi put na liječenju nakon rana koje je dobio u atentatu na Trgu sv. Petra 13. svibnja 1981. Posljednji put sv. Ivan Pavao II. kročio je u njega 2005. kada mu je napravljena traheotomija zbog uznapredovale Parkinsonove bolesti.

VEZANI ČLANCI:

Osim prostora za bolesnički krevet u tome apartmanu nalaze se kupaonica, televizor i instrumenti za mjerenje tlaka i ostalih vitalnih parametara. Stan ima i mali dnevni boravak s kaučem na razvlačenje za papinu pratnju, kao i malu kapelicu s klecalom i velikim raspelom. Dakako, sve je podređeno diskreciji i sigurnosti, pa se do papinih odaja dolazi dugim hodnikom, kojega osiguravaju talijanska policija, vatikanska žandarmerija i bolničko osiguranje.

GALERIJA Papa Franjo mora na hitnu operaciju

Klinika Gemelli gdje je smješten papa Franjo
1/8

Papina soba ima velike prozore koji gledaju na trg ispred glavnog ulaza u bolnicu, s kojih je Ivan Pavao II. 2005. pozdravljao vjernike i bolesnike te uputio Angelus, nazivajući kliniku „Gemelli“ „trećim Vatikanom“, nakon Trga sv. Petra i rezidencije Castel Gandolfo.

Vijest o Franjinu odlasku u bolnicu, kao i prije dva mjeseca, pokrenula je molitveni lanac vjernika diljem svijeta, koji zdušno mole za njegovo ozdravljenje i oporavak i budno prate sve vijesti iz Vatikana o zdravlju „Petra naših dana“.

Video: Papa Franjo: Svaki put kad žena dospije na visoku poziciju u Vatikanu, stvari se poboljšaju!

Komentara 1

OL
olujasviholuja
20:34 07.06.2023.

Eto , vidjeli smo smo kako izgleda papin apartman 😆😆😆😆

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije