Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema rehabilitacije

Josipović: Mesić je ispravno odlučio kada je umirovio generale

josipović (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/3
08.12.2012.
u 15:30

Josipović je dezavuirao moju odluku o umirovljenju generala, rekao je Mesić za Hrvatski radio.

Predsjednik Ivo Josipović komentirao je u Splitu izjavu bivšeg predsjednika Mesića koji smatra da nije trebao primiti umirovljene generale u svom Uredu nakon oslobađajućih presuda generalima Gotovini i Markaču.

- Riječ je o ispravnoj odluci predsjednika Mesića kada su se generali angažirali na jedan način koji nije primjeren. Međutim, prošlo je 10 godina, čak i kada odete u zatvor radi ubojstva i vratite se, rehabilitirate se. To je bila prigoda u kojoj smo se sjetili Domovinskog rata, ti ljudi su značili u Domovinskom ratu. Osim toga, predsjednik Mesić je umirovio i generala Gotovinu. Znači li to da i njega nisam trebao primiti?! - rekao je Josipović koji kaže da nema potrebe za rehabilitacijom generala.

Josipović je sudjelovao na svečanoj akademiji prigodom obilježavanja 86. obljetnice oslobođenja Dalmacije. Izjavio je kako je ponosan na svoga oca, partizana koji je stao na pravu stranu i izborio se za svoj narod. Izrazio je ponos i za sve što su napravili branitelji u Domovinskom ratu.

Podsjetimo, bivši predsjednik Stjepan Mesić izjavio je da je primanjem umirovljenih generala u Uredu predsjednika, nakon oslobađajuće presude haaškog suda u slučaju hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača, aktualni hrvatski predsjednik Ivo Josipović dezavuirao njegovu odluku o umirovljenju, prenosi HRT.

– Nikada ne bih pozvao umirovljenje generale koji su pamfletom išli protiv sustava, a posebno još u uniformama da dođu na prijem – kazao je Mesić u razgovoru za Hrvatski radio. Na pitanje je li time Josipović dezavuirao njegovu odluku o umirovljenju i umirovljenim generalima dao legitimitet odgovorio je: Pa ja sam to tako shvatio. On bi, kako je kazao, pozvao generale Gotovinu i Markača s njihovim obiteljima i odvjetnicima i porazgovarao

>>'Tuđman je mislio da je nepravda što je Srbija dobila Vojvodinu'

Ključne riječi

Komentara 139

AL
Alkana
16:21 08.12.2012.

Je si ponosan i na partizanske zločine? Sram te bilo!

OB
-obrisani-
16:22 08.12.2012.

Ako se slavi 85 obljetnica pa kolko su ovi preživjeli partizani tad imali godina....nekako mi se računica ne poklapa...hihi...

MR
mirha.rudes
15:52 08.12.2012.

Daj se primi klavira i komponiranja jer zo navodno jedino i znaš.Nemoj se sramotiti sa ovakovim izjavama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije