Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan Europe

Josipović: EU je, unatoč krizi i poteškoćama - obećana zajednica!

Ivo Josipović (1)
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/4
11.05.2013.
u 13:56

Europeizacija našeg prava nije tehničko pitanje, to je prije svega pitanje vrijednosti, istaknuo je Josipović u Opatiji

- Hrvatska je u svom postojanju prošla nekoliko tranzicija, od državne do strukturalne koja je, kada govorimo o pravu, značila i prilagođavanje hrvatskog pravnog sustava europskim stečevinama, no ako netko misli da je kada uđemo u EU kraj naših pravnih reformi prevario se - rekao je obraćajući se danas u Opatiji sudionicima međunarodne znanstvene konfencije \"Nova Europa - stare vrijednost ? - Reforma i postojanost\" predsjednik RH Ivo Josipović. Prilagođavanje europskom pravu i europeizacija se, dodao je, nastavljaju jer europsko pravo karakterizira velika dinamičnost.

- Europeizacija našeg prava nije tehničko pitanje, to je prije svega pitanje vrijednosti, da li smo povezali naše pravo s onim vrijednostima koja Europa želi zaštititi, a znamo da su glavna vrijednost EU mir i zaštita ljudskih prava i dostojanstva na čemu moramo raditi - kazao je Josipović poručujući da je EU , unatoč krizi i poteškoćama, obećana zajednica izvan koje je teško u budućnosti zamisliti državu koja bi bila uspješna.

Dvodnevna konferencija održava se povodom Dana Europe i skorašnjeg ulaska Hratske u EU, a organizirali su je Jean Monet interuniverzitetski centar izvrnosti iz Opatije i Sveučilište u Rijeci.

>>Milanović: Josipović nije kritizirao Vladu, to ste pogrešno čuli

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije