Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Javna dražba državnih vozila: Prodaju se automobili već od 800 kn

Predmete prodaje čine 207 predmeta dražbe, a među njima je čak 51 vozilo koje ima početnu cijenu nižu od 2.000 kuna
18. studenoga 2020. u 10:11 0 komentara 2122 prikaza
Foto: trcz.hr

U subotu se održava usmena javna dražba pokretnina u prostoru TRCZ automobila d.o.o. s početkom u 9 sati.

Dražva se održava na adresi Ljudevita Posavskog 43, 10 360 Sesvete  a vozila se mogu pogledati u Mandlovoj ulici u četvtak i petak od 10 do 14 sati.

Zagreb: Karolina Vidović Krišto o teroriziranju građana od strane banaka AFERA VJEROELEKTRANE Bašić oštro o Vidović-Krišto: Zatražit ćemo skidanje imuniteta i pokrenuti tužbu

Predmeti prodaje su sredstva koja su rashodovale državne institucije i trgovačka društva, npr. Grad Zagreb, Županijske ceste Zagrebačke županije, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, HAC, Hrvatske vode, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatski zavod za jano zdravstvo i ostali.

Predmete prodaje čine 207 predmeta dražbe, a među njima je čak 51 vozilo koje ima početnu cijenu nižu od 2.000 kuna. Od ostalih predmeta dražbe tu su AUDI A4, Citroen C5, VW Passate, BMW X5, Opel Mokka, gradski automobiie Opel Corsa, DS3, Renault Clio, VW Polo kao i električni skuteri. Veliki interes se očekuje i za ponudu radnih strojeva Županijskih cesta Zagrebačke županije (rovokopači, prikolice, kamioni). Cijelu ponudu možete vidjeti ovdje.

S obzirom na epidemiološku situciju i poštivanje mjera socijalnog distanciranja, predmeti dražbe su razvrstani u 5 skupina sa vremenima početka licitacija prema rasporedu objavljenom na stranicama TRCZ-a.. Pravo prisustvovanja i sudjelovanja imaju sve osobe uz obvezu uplate jamčevine u iznosu od 10 % početne cijene za svako vozilo iz grupe prema navedim terminima, uz uvjet da s jednom uplatnicom dražbi može pristupiti samo jedna osoba, i to pod uvjetom da je uplaćena jamčevina vezana uz vozilo koje se nalazi u grupi prema navedenom rasporedu, a minimalna jamčevina iznosi 200,00 kn.

Kako funkcionira licitacija?

"Pravo sudjelovanja imaju sve osobe uz obvezu uplate jamčevine u iznosu od 10 % početne cijene za svako vozilo, a minimalna jamčevina iznosi 200,00 kn. Prilikom uplate potrebno je obavezno naznačiti za koje vozilo se plaća jamčevina. Osoba koja uplati jamčevinu za pojedino vozilo, a isto vozilo ne bude licitirano, smatra se da je odustala od kupovine i time gubi pravo na povrat uplaćene jamčevine.

stjepan mesic PAD GRADA HEROJA Mesić: General Tus je imao plan kako bi se Vukovar mogao obraniti, Tuđman je odbio

Jamčevine se mogu platiti u gotovini  prilikom pregleda 19. i 20.11.2020. godine od 10.00 do 14.00 sati na blagajni TRCZ automobila d.o.o, Mandlova ulica, Dubrava. Jamčevine se mogu uplatiti i putem virmana (uplata mora biti provedena najkasnije  do petka, 20.11.2020. do 12.00 sati) na račun TRCZ AUTOMOBILI d.o.o., Zagrebačka banka, IBAN HR6423600001101444888 za sva vozila. U poziv na broj potrebno je naznačiti redni broj vozila, a ako se plaćanje vrši za više vozila potrebno je brojeve odvojiti crticom.
Tijekom javne dražbe početne cijene se mogu podizati za minimalni iznos od 200,00 kn. Ukoliko izlicitirana cijena dostigne više od dvostruke vrijednosti početne cijene, osoba koja je izlicitirala na licu mjesta plaća 10% (od izlicitirane cijene) dodatne jamčevine.
Osoba koja izlicitira određeno vozilo dužna je u roku 3 dana uplatiti izlicitirani iznos, u suprotnom se smatra da je odustala od kupnje te gubi pravo na povrat jamčevine. Vozila su neispitana, moguće neispravna ili nekompletna, prodaja vozila se vrši po načelu „VIĐENO-KUPLJENO“ što isključuje mogućnost naknadnog ulaganja prigovora po bilo kojoj osnovi. Za izlicitirana vozila uplate/isporuke vrše se u periodu od 23.11.2020.(ponedjeljak) do 25.11.2020. (srijeda), u terminu od 09.00 do 14.00 sati na blagajni društva TRCZ AUTOMOBILI d.o.o., Ljudevita Posavskog 43, 10 360 Sesvete.

Izlazni račun izdaje se isključivo na ime fizičke/pravne osobe koja je vozilo izlicitirala. Ukoliko se uplaćeno vozilo ne preuzme u roku od 7 dana nakon licitacije, naplaćuje se ležarina od 50,00 kn za svaki naredni dan. Povrat jamčevine uplaćene u gotovini za osobe koje nisu izlicitirale niti  jedno vozilo,  vrši se isključivo odmah nakon Javne dražbe, a  osobe koje su uplatile  virmanom  obavit će se u roku od 10 dana uz dostavu broja računa uplatitelja", stoji u uputama o licitaciji.

Josip Stanišić
KRENULO GA
Odbio je Hrvatsku i pozive iz Lijepe Naše, a sada je u Njemačkoj doživio veliku čast
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.