Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osam muškaraca

JAR: Oteli i danima silovali mentalno zaostalu djevojku

zlostavljanje
PUKA
19.04.2012.
u 00:01

Iako je majka prijavila nestanak policiji i uzaludno pokušavala pronaći nestalu kćer, nije sumnjala da je ona cijelo vrijeme zatočena u blizini doma te da se nad njom svakodnevno bestijalno iživljava grupa mlađih muškaraca

Južnoafrička je Republika u šoku nakon što je na vidjelo izašla snimka koja prikazuje brutalna višestruka silovanja mentalno zaostale 17- godišnjakinje, prenosi BBC.

Djevojku, koja je na razini razvoja petogodišnjeg djeteta, otela su osmorica muškaraca tijekom ožujka u siromašnom dijelu grada Soweta. Iako je majka prijavila nestanak policiji i uzaludno pokušavala pronaći nestalu kćer, nije sumnjala da je ona cijelo vrijeme zatočena u blizini doma te da se nad njom svakodnevno bestijalno iživljava grupa mlađih muškaraca.

Jedan od njih snimio je mobitelom silovanje te je tih deset minuta zabilježenog užasa dijelio uokolo pa je nakon nekog vremena snimka završila i u medijima. Tada je reagirala i policija te ubrzo spasila nesretnu žrtvu, a protiv osmorice koji su sudjelovali u otmici i silovanjima podigla optužnice.

Vlasti su objavile da svima koji posjeduju sporni snimak, a ne obrišu ga, prijeti kazna za seksualni prekršaj.

Incident je još jednom bacio svjetlo na mračnu stranu egzistencije žena koje su na afričkom rogu svakodnevno žrtve sličnih brutalnosti. Tako je nedavno jedna studija pokazala da je čak četvrtina južnoafričkih muškaraca bar jednom u životu silovala ženu, dok je samo prošle godine 66.000 žena prijavilo da su bile silovane. No pretpostavlja se da je taj broj i veći jer žrtve zbog straha i srama nisu voljne svjedočiti o zlostavljanjima.

Komentara 3

OB
-obrisani-
06:21 19.04.2012.

Tako je nadavno jedna studija pokazala da je čak četvrtina južnoafričkih muškaraca bar jednom u životu silovala ženu dok je samo prošle godine 66.000 žena prijavilo da su bile silovane. >>> U USA je svaka treca zena seksualno napastovana......17,000 zenaa u americkoj vojsci je silovano

ST
Startrack
06:28 19.04.2012.

To sugo ti lazes. Kakve veze ima Amerika sa Jar. I covjece napusti vise USA kad je nevolis. Nije te nikad niko zvao ovamo, sam si molio kumio da ti daju azil.

ST
Startrack
06:36 19.04.2012.

Na muku bjelaca gdje ih crnci tretiraju kao zivine ti si morao usrat sa svojim komentarom. Svaka cast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije