Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar u zadru

Jakovina: Situacija nije toliko zabrinjavajuća kao što se plasira

Tihomir Jakovina (1)
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/3
12.09.2012.
u 13:47

Ne možemo zaustaviti negativne trendove na europskom i svjetskom tržištu, gdje se osjeća porast cijena hrane, ali reformskim zahvatima možemo donekle stabilizirati svoje tržište, kaže Jakovina

– Mi ne možemo zaustaviti negativne trendove na europskom i svjetskom tržištu, gdje se osjeća porast cijena hrane, ali reformskim zahvatima možemo donekle stabilizirati svoje tržište. Cijene određenih artikala jesu u blagom porastu, ali situacija nije tako zabrinjavajuća kako se ponekad zlonamjerno plasira u javnosti. Prije nekoliko tjedana čuli smo najavu da ćemo jabuke kupovati na komad i plaćati ih suhim zlatom, ali to nije istina – rekao je za današnjeg obilaska tvornice Maraska ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

U prvi službeni posjet Zadru ministar je došao u povodu priključenja prvog poslovnog subjekta u Dalmaciji na plinsku mrežu, za koju je koncesiju 2009. godine dobio austrijski EVN. Prema riječima predsjednika uprave Maraske Vandrija Montabela, u plinofikaciju je uloženo 1,7 milijuna kuna vlastitih sredstava.

– Prelaskom na prirodni plin Maraska će smanjiti emisije stakleničkih plinova za oko 50 posto te troškove energije za oko 30 posto. Novi pogon smanjit će i trošak po jedinici proizvoda, što će, uvjereni smo, ojačati konkurentnost naših proizvoda na tržištu – naglasio je Montabelo i dodao da su svu opremu za plinofikaciju proizvele i ugradile hrvatske tvrtke.

Komentara 6

IC
ico1
14:00 12.09.2012.

Ma nije ministre posebno ak imaš vozača il akte ništa nekošta mjesečno..

ĆA
ćaćaća
14:16 12.09.2012.

ne..situacija je i gora od one što se plasira:)

Avatar Relaksacijaa
Relaksacijaa
14:26 12.09.2012.

Jakovina : Dok si bio u Oporbi nisi srao takve Gluposti, a vidi ga sada ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije