Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska odvjetnička komora:

'Sloković, Prodanović i Novak nisu smjeli besplatno savjetovati Vladu bez rješenja komore'

Sloković Prodanović
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
30.01.2016.
u 19:54

Besplatna pravna pomoć ne može se pružati bez rješenja Komore, a na zahtjev stranke jer je to protivno Kodeksu, a takav zahtjev Komori nije stigao

Hrvatska odvjetnička komora reagirala je na vijest da su besplatnu pravnu pomoć u slučaju bivšeg ministra branitelja Mije Crnoje u Vladi dali Jadranka Sloković, Čedo Prodanović i Jasna Novak

Besplatna pravna pomoć ne može se pružati bez rješenja Komore, a na zahtjev stranke jer je to protivno Kodeksu, a takav zahtjev Komori nije stigao, piše HRT

Prema kodeksu odvjetničke etike odvjetnici nisu ovlašteni davati ponude ni o jeftinijem zastupanju, a pogotovo besplatnom, jer time čine nelojalnu konkurenciju prema drugim odvjetnicima u Hrvatskoj.

Alen Jakobović, disciplinski tužitelj Hrvatske odvjetničke komore, kazao je da će, ako se utvrdi osnovanost ovih navoda, pokrenuti disciplinski postupak protiv spomenutih odvjetnika.

>> Unatoč stresu Mijo Crnoja osjeća se kao moralni pobjednik

Komentara 49

Avatar traktoraš
traktoraš
20:13 30.01.2016.

hahahahaha i svi se grohotom nasmijaše .

Avatar comparator
comparator
20:19 30.01.2016.

Kaj su pametni ! kad se već toliko razumiju u konkurenciju zašto onda do sada nisu primijetili kako je cijeli ovaj sustav koji imamo isti onaj koji smo imali u hebenoj Tugoslaviji s razlikom što sad imamo dvije fiktivne stranke koje ama baš ništa ne naprave za vrijeme svog mandata i od obećanja odustanu odmah dok se ukotve u svoje debele fotelje. Da sam bar u krivu ali izgleda da nisam jer već sad vidim koliko su se ukakali od straha ovih medija i tolike propagande da mi se čini kako Hrvatskom vlada neka sasvim druga sila koja dijeli dolare onima koji će biti poslušni pajaci . Ako za tjedan dana ne vidim aktivne poteze onda tu nema kruha .

DU
Deleted user
06:32 31.01.2016.

Kaj, sukob interesa! Ma, dajte, popeli ste nam se već, sa "sukobom interesa". U moje vrijeme i svugdje se to zove pljačka Društvene imovine, jer niš nije Državno, sve je narodno, jer bez naroda nema ni Hrvatske Države! Kaj je ovaj HDZ zmislil toplu vodu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije