Naslovnica Vijesti Hrvatska

J. Kosor: Pomoći ćemo uspostaviti dijalog Beograda i Prištine

Premijer Thaçi pozdravio je lidersku ulogu Hrvatske u regiji dok je premijerka Kosor naglasila da Kosovo u Hrvatskoj možete imati najvećeg prijatelja u jugoistočnoj Europi i na to može uvijek računati.
24. kolovoza 2011. u 14:40 198 komentara 1 prikaza
kosor
Foto: Patrik Macek/Pixsell

– U Hrvatskoj možete imati najvećeg prijatelja u jugoistočnoj Europi i na to možete uvijek računati – poručila je premijerka Kosor nakon sastanka s kosovskim premijerom Hashimom Thaçijem. Svom kolegi poručila je i da je spremna pomoći uspostavi dijaloga između Beograda i Prištine te je obećala poduprijeti europski put Kosova.

 – Nismo se nametali, ali kao lideri možemo pomoći u izgradnji mostova suradnje – istaknula je. I kosovski premijer Thaçi poručio je kako su Hrvatska i Kosovo dvije prijateljske zemlje i saveznice te je pozvao hrvatske investitore da ulažu na Kosovu. Šansu bi prvi mogli iskoristiti upravo oni gospodarstvenici, njih 75 predstavnika 45 hrvatskih poduzeća, koji su u Prištini sudjelovali na gospodarskom forumu.

– Nismo propustili vlak za investiranje na Kosovu, već smo danas postavili vagone i lokomotivu, koja će vući novi vlak – kazala je premijerka.

Nakon susreta s premijerom Thaçijem, Kosor se sastala i s potpredsjednikom vlade Slobodanom Petrovićem koji se zahvalio na njenom promicanju manjinskih prava, jer, po njegovim riječima, upravo su hrvatska iskustva bila najveći motiv kosovskim Srbima da sudjeluju u radu kosovskih institucija.

Prije povratka u Zagrebu posjetila je i Glavni stožer KFOR-a gdje je razgovarala i sa 20 hrvatskih vojnika.

 - Sve ono što sam čula u sjedištu KFOR-a čini me ponosnom, sretnom i zadovoljnom. Posebno me veseli što su naši vojnici uzor- poručila je Kosor koja je svoj put na Kosovu završila u Janjevu gdje živi zajednica Hrvata

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

  • Charles:

    Avaj Kosovo! Znate li s kim razgovarate, ne idite kao guske u maglu!

  • the_number:

    S ovim posjetom smo napravili dobar ekonomski biznis ali i politički odgovor na srbske provokacije.

  • Istra:

    Slabo nam se pise.