Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
službeni posjet

J. Kosor: Pomoći ćemo uspostaviti dijalog Beograda i Prištine

kosor
Patrik Macek/Pixsell
24.08.2011.
u 14:40

Premijer Thaçi pozdravio je lidersku ulogu Hrvatske u regiji dok je premijerka Kosor naglasila da Kosovo u Hrvatskoj možete imati najvećeg prijatelja u jugoistočnoj Europi i na to može uvijek računati.

– U Hrvatskoj možete imati najvećeg prijatelja u jugoistočnoj Europi i na to možete uvijek računati – poručila je premijerka Kosor nakon sastanka s kosovskim premijerom Hashimom Thaçijem. Svom kolegi poručila je i da je spremna pomoći uspostavi dijaloga između Beograda i Prištine te je obećala poduprijeti europski put Kosova.

 – Nismo se nametali, ali kao lideri možemo pomoći u izgradnji mostova suradnje – istaknula je. I kosovski premijer Thaçi poručio je kako su Hrvatska i Kosovo dvije prijateljske zemlje i saveznice te je pozvao hrvatske investitore da ulažu na Kosovu. Šansu bi prvi mogli iskoristiti upravo oni gospodarstvenici, njih 75 predstavnika 45 hrvatskih poduzeća, koji su u Prištini sudjelovali na gospodarskom forumu.

– Nismo propustili vlak za investiranje na Kosovu, već smo danas postavili vagone i lokomotivu, koja će vući novi vlak – kazala je premijerka.

Nakon susreta s premijerom Thaçijem, Kosor se sastala i s potpredsjednikom vlade Slobodanom Petrovićem koji se zahvalio na njenom promicanju manjinskih prava, jer, po njegovim riječima, upravo su hrvatska iskustva bila najveći motiv kosovskim Srbima da sudjeluju u radu kosovskih institucija.

Prije povratka u Zagrebu posjetila je i Glavni stožer KFOR-a gdje je razgovarala i sa 20 hrvatskih vojnika.

 - Sve ono što sam čula u sjedištu KFOR-a čini me ponosnom, sretnom i zadovoljnom. Posebno me veseli što su naši vojnici uzor- poručila je Kosor koja je svoj put na Kosovu završila u Janjevu gdje živi zajednica Hrvata

Komentara 198

CH
Charles
14:46 24.08.2011.

Avaj Kosovo! Znate li s kim razgovarate, ne idite kao guske u maglu!

TN
the_number
12:10 25.08.2011.

S ovim posjetom smo napravili dobar ekonomski biznis ali i politički odgovor na srbske provokacije.

IS
Istra
19:41 24.08.2011.

Slabo nam se pise.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije