Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plenković se čuo sa zelenskim:

'Izrazio sam našu podršku Ukrajini u stjecanju statusa kandidata za članstvo u EU'

Kijev: Andrej Plenković i Volodimir Zelenski nakon sastanka obratili se medijima
Foto: Vlada RH/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
21.06.2022.
u 21:50

Žalimo zbog brojnih nevinih žrtava rata te nastavljamo pomagati Ukrajini, koja danas brani svoju slobodu i vrijednosti cijele Europe, napisao je premijer

Premijer Andrej Plenković je uoči summita čelnika država članica Europske unije ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom izrazio podršku. Kako je objavljeno na Twitteru hrvatskog premijera čuli su se telefonski. 

"Izrazio sam našu podršku Ukrajini u stjecanju statusa kandidata za članstvo u EU . Žalimo zbog brojnih nevinih žrtava rata te nastavljamo pomagati Ukrajini , koja danas brani svoju slobodu i vrijednosti cijele Europe", napisao je premijer.

Podsjetimo, Europska komisija u petak je predložila zemljama EU-a da dodijele status kandidata Ukrajini i Moldaviji. Međutim, i dalje ostaju pitanja o članstvu zemalja zapadnog Balkana u Uniji, dok je napredak njihovih pristupnih pregovora u zastoju već godinama.

EU mora "dati novu energiju procesu proširenja" u toj regiji, napisao je predsjednik Europskog vijeća Charles Michel u pozivnici na samit EU čelnicima.

Austrija, zajedno sa Slovenijom i Hrvatskom, "čini sve što može da pomogne zemljama zapadnog Balkana" u napredovanju prema članstvu u Uniji, rekla je austrijska ministrica europskih poslova Karoline Edtstadler u utorak. Albanija, Sjeverna Makedonija, Crna Gora i Srbija zemlje su kandidatkinje za EU. Samo su Srbija i Crna Gora počele pristupne pregovore dok Albanija i Sjeverna Makedonija čekaju njihov početak. Kandidatski status za Makedoniju blokira Bugarska.

Komentara 13

DA
Dammir
04:35 22.06.2022.

Dobro je što podržavamo njihov status kandidata za EU, u ovim uvjetima zločinačke ruske agresije. Nama je isto za Domovinskog rata bilo drago čuti bilo kakvu podršku našoj borbi. Treba podsjetiti da je Ukrajina među prvima priznala Hrvatsku, za vrijeme rata držala sankcije Jugoslaviji, od njih smo nabavljali oružje...

Avatar Mamlazac
Mamlazac
13:58 22.06.2022.

U Ukrajini se brani sloboda, demokracija i sve ljudske vrijednosti, u krajina je zapad i brani zapad.

Avatar ZLO
ZLO
04:25 22.06.2022.

Haha...sve će vas izbrisati kad ekipa dodje na posal sutra ujutro

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije