Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sud mu dodijelio branitelja

Iznenadna odluka: Zdravko Mamić otkazao punomoć odvjetniku Veljku Miljeviću

Zdravko Mamić
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/3
29.01.2021.
u 16:00

Podsjetimo i kako je u ponedjeljak Vrhovni sud javno zasjedao u slučaju prve, osuđujuće presude protiv Zdravka i Zorana Mamića, Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara. Odluka se čeka

Zdravko Mamić otkazao je punomoć zagrebačkom odvjetniku Veljku Miljeviću pa ga on više neće braniti na suđenju u Osijeku za izvlačenje novca iz Dinama. Mamiću je, stoga, postavljen branitelj po službenoj dužnosti, osječki odvjetnik Mario Vrabac. Objavljeno je to na e-oglasnoj ploči Županijskog suda u Osijeku.

Zanimljivo je to iz više razloga. Prvo, novi pokušaj početka suđenja braći Zdravku i Zoranu Mamiću, Zdravkovu sinu Mariju i još četvorici će, najvjerojatnije, ponovno propasti. Praksa je, naime, da novi branitelj zatraži dodatno vrijeme kako bi se upoznao sa spisom. Bude li tako, bit će to čak sedma zaredom odgoda glavne rasprave u ovom opsežnom sudskom postupku s nevjerojatnih 65.000 stranica spisa i oko 180 svjedoka. Ni iz sedmog pokušaja, dakle, neće se još uspjeti ni pročitati optužnica. Posljednji je put ročište odgođeno, podsjetimo, zbog išijasa Marija Mamića, dok su raniji razlozi mahom bili vezani za koronavirus. Sucu Davoru Mitroviću još je protekli put prekipjelo, no odvjetnici su žustro odbacili sumnju kako se zapravo radi o manevrima obrane.

I drugo, Zdravko Mamić već je ranije otkazivao suradnju svojim braniteljima – doslovce je urlao na Jadranku Sloković i Čedu Prodanovića u osječkoj sudnici 14. lipnja 2017., dan nakon svjedočenja nogometaša Luke Modrića i neposredno prije nego je na klupu za svjedoke trebao sjesti Dejan Lovren.

Angažirao je, potom, Veljka Miljevića, a zašto je došlo do razlaza s njim, odvjetnik nam nije otkrio.

- Neću vam ništa reći. Ja u Osijeku nikome živome ne vjerujem ništa. I ne znam ništa o tome, još nisam nikakvu obavijest dobio. Pitajte sve Županijski sud u Osijeku – komentirao je kratko Miljević objavu na e-oglasnoj ploči osječkoj suda.

Na upit hoće li to dovesti do nove odgode ročišta, kazao je i kako se okrivljeniku treba dati rok da si sam nađe branitelja.

 - Ja bih se divio da dođe branitelj i kaže "Spreman sam za obranu". Taj onda riskira da se protiv njega podnese neka prijava, zbog kršenja zakona, kodeksa... - rekao nam je Miljević.

- Drago mi je da neću biti prisiljen ići na suđenje u Osijek, neće mi medijske pažnje nedostajati – zaključio je.

Zdravko Mamić, brat mu Zoran te sin Mario Mamić, zatim Damir Vrbanović, Nikky Arthur Vuksan, Igor Krota i Sandro Stipančić terete se za zločinačko udruženje u sklopu kojeg su, preko off shore tvrtki registriranih u inozemstvu, iz Dinama izvukli najmanje 144 milijuna kuna. Zdravku Mamiću sudi se u odsutnosti, a spojene su u tom postupku druga i treća optužnica protiv njega. U trećoj je sam, a optužen je da je s računa Dinama u Klagenfurtu podignuo 2,2 milijuna eura i trošio ih za svoje potrebe.

Podsjetimo i kako je u ponedjeljak Vrhovni sud javno zasjedao u slučaju prve, osuđujuće presude protiv Zdravka i Zorana Mamića, Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara. Odluka se čeka.

Komentara 28

Avatar Cornelius
Cornelius
17:20 29.01.2021.

I sad bu novo odvjetnik tražil jedno pet-šest godina odgode dok se ne "upozna" sa predmetom? Ovo je moguće samo u ovoj smiješnoj državi, pardon "državi" Rvackoj.

FA
fajlpz
17:29 29.01.2021.

Opet mafijaški igrokazi za Hrvatsko pravosuđe.Ako svaki pzt tako bude bit će mu suđenje gotovo 2342 ako još bude živ.haha

CV
cvitanich
19:44 29.01.2021.

Stalno se pozivate na nepravomoćne presude jednog od najkorumpiranijeg pravosuđa na svijetu, koje je najveća rak-rana ove države i društva kao nelustriranog sustava koje se ni kadrovski ni metodološki, a niti ideološki, nije pomaknulo ni milimetra od nekadašnjih montiranih političkih procesa vođenih u bivšoj državi. Mislio sam kako smo se odavno riješili komunizma u kojem je bilo dovoljno da vas tužitelj tuži, a idioti sve prihvate kao istinu, pod parolom ‘’ne bi njega tužitelj tužio da nije kriv’’. A mainstream mediji pokazuju ‘stadu’ za kime da bezglavo trče i urlaju ‘dolje lopovi!’. Ne samo to, već im i medijski injektiraju jedan takav osjećaj herojstva, boraca za pravdu i istinu, da postaje degutantno za gledati. Dakle, ti čelni ljudi su po mišljenju silnih dušebrižnika, uništili i opljačkali Dinamo (iako se ‘oštećenik’ Dinamo uopće ne smatra oštećenim, baš naprotiv, a niti jedan od 40-ak ili 50-ak svjedoka optužbe nije teretio optuženika), uništili hrvatski nogomet ( znate onu ‘’HNS pederi, nogomet ste sj…li!’’)… Bez obzira što taj Dinamo sa svojim igračima poniklim iz jedne od najboljih nogometnih akademija na svijetu, godinama čini bazu i temelj svih uspjeha hrvatske reprezentacije, viceprvaka svijeta, što taj isti Dinamo godinama skoro sam podiže hrvatski koeficijent na visoku razinu i zahvaljujući čemu je ove godine pola HNL-a, čak pet klubova nastupalo u europskim natjecanjima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije