Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA NEDJELJU

Izdano crveno upozorenje, očekuje se jak vjetar i do 160 km/h: 'Izbjegavajte putovanja'

Jako jugo na riječkom području
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
25.02.2023.
u 14:49

Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima, a prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu, upozorava Ravnateljstvo civilne zaštite

Crveno upozorenje izdano je za nedjelju, 26. veljače, zbog jake, mjestimice olujne bure s udarima vjetra i do 160 km/h za riječku regiju i područje zapadne Istre, sjeverne Dalmacije, Kvarnera i Velebitskog kanala, izvijestilo je u subotu Ravnateljstvo civilne zaštite. Riječku regiju zahvatit će jaka i olujna bura, osobito podno Velebita s orkanskim udarima vjetra većima od 120 km/h, a slično će se događati i na području zapadne Istre i sjeverne Dalmacije, ali s udarima vjetra do 120 km/h.

Opasnosti za zdravlje i život

Područje Kvarnera također će biti pogođeno vrlo jakom i olujnom burom s najjačim udarima vjetra do 150 km/h, a mjestimice orkanska bura s udarima vjetra do 165 km/h očekuje se i na području Velebitskog kanala. Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima, a prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu, upozorava Ravnateljstvo civilne zaštite.

Očekuju se rasprostranjena oštećenja konstrukcija, prekid prometa i prekid opskrbe energijom. Trajekti vrlo vjerojatno neće ploviti pa je potrebno pratiti informacije o prometu. Preporučuje se poduzimanje mjera za samozaštitu zbog rizika od iščupanih stabala, polomljenih grana i letećih krhotina te se savjetuje izbjegavanje putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja.

Narančasto upozorenje za ličko područje

Narančasto upozorenje izdano je za nedjelju i za ličko područje te srednju i južnu Dalmaciju. U Lici će puhati jaki, u višim predjelima na udare i olujni sjeverni i sjeveroistočni vjetar, s udarima do 65 km/h, a u srednjoj i južnoj Dalmaciji jako i olujno jugo okrenut će na buru u poslijepodnevnim i večernjim satima.

>> VIDEO Ne spremajte zimsku odjeću: Za vikend stiže promjena!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije