Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezakonito prešli granicu

Iz vagona su se čuli plač i zapomaganje: Policija izvukla devet osoba

Teretni vagoni na željezničkom kolodvoru Slavonski Brod
Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija
23.06.2022.
u 16:37

S njima je obavljen obavijesni razgovor tijekom kojega je utvrđeno da se radi o stranim državljanima koji su nezakonito prešli državnu granicu, skrivajući se u vagonu među industrijskim rolama i kutijama, izbjegavajući na taj način graničnu kontrolu

Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je policija 21. lipnja iz vagona teretnog vlaka na željezničkoj postaji Ivankovo, nedaleko od Vinkovaca, na sigurno izvukla 9 osoba.

Pojašnjavaju kako je u 12.50 sati zaprimljena dojava prometnika kako se iz vagona čuju plač i zapomaganje. Na mjesto događaja su odmah upućeni policajci koji su otvorili vagon zatvoren carinskom plombom, koji je u vlasništvu turske tvrtke, te na sigurno izvukli 9 osoba, od čega četiri punoljetne te pet maloljetnih osoba.

Djelatnici hitne medicinske pomoći pružili su im prvu pomoć te utvrdili kako nitko nema vidljivih ozljeda niti zahtjeva dodatnu liječničku pomoć. S njima je potom obavljen obavijesni razgovor tijekom kojega je utvrđeno da se radi o stranim državljanima koji su nezakonito prešli državnu granicu, skrivajući se u vagonu među industrijskim rolama i kutijama, izbjegavajući na taj način graničnu kontrolu. Dio kompozicije teretnog vlaka, u kojoj je bio i navedeni vagon, prethodno je odvojen te je na Željezničkoj postaji Ivankovo čekao svoj daljnji red vožnje prema Republici Austriji.

- Nakon utvrđivanja identiteta ponuđena im je međunarodna zaštita, no istu su odbili te su im u provedenom upravnom postupku donijeta rješenja o povratku s rokom napuštanja Republike Hrvatske odnosno Europskog gospodarskog prostora u roku od 7 dana nakon čega su napustili službene prostorije policije – navode iz policije. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije