Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKOK Optužnica u predmetu Parangal protiv 17-orice

Iz Bosne prošvercali 26 kg heroina i zaradili više od pet milijuna kuna!

30.12.2008.
u 20:09

USKOK je podignuo optužnicu u predmetu Parangal protiv sedamnaestorice dilera predvođenih braćom Goranom i Joškom Svalinom. Treći brat Jurica nedavno je počinio samoubojstvo u zatvoru na Bilicama.

Gorana Svalinu terete kao šefa skupine koja je od travnja do uhićenja u kolovozu iz BiH prošvercala 26 kilograma heroina i tako ilegalno zaradila više od pet milijuna kn. Goran Svalina je, tvrdi USKOK, povezao optuženike radi nabave i prodaje heroina, kokaina, marihuane, speeda i ecsatsyja. U BiH je dogovarao detalje redovitih mjesečnih isporuka od tri do šest kilograma heroina po cijeni od 12 i pol tisuća eura po kilogramu.

S pokojnim bratom odlazio je u BiH. Ispitivali su kvalitetu naručeng heroina, koji je Sarajlija Haris Žunić za 500 do 1000 eura prevozio u Split i predavao ga Svalinama. Pakete od 20 do 200 grama za daljnju distribuciju preuzimala su petorica optuženika po 200 kn za gram. Novac su vraćali Goranu Svalini, koji je s još šestoricom optužen i za općeopasnu radnju.

Postavljali su, kaže USKOK, ekplozivne naprave kako bi zastrašili osobe koje bi onemogućile njihov dobro uhodan posao preprodaje droge. Nisu naveli o kome je riječ, ali se zna da je riječ o eksplozijama pod automobilom borilačkog asa Igora Alagića i pred kafićem “Mania” Mire Pivca zvanog Miro Vlaj, koji je u prošlosti osuđen za dilanje a i danas mu mnogi pripisuju jednu od vodećih uloga u narkopodzemlju. Za to, međutim, nema dokaza.

(drm)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije