Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćna presuda

Ivan Đakić proglašen krivim zbog prijetnji novinaru i netrpeljivosti prema Srbima

Ivan Đakić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
05.06.2019.
u 15:28

Đakić je nepravomoćno proglašen krivim, po obje točke optužnice, i dobio je 7 mjeseci za prijetnje novinaru Ivanu Žadi i 8 zbog širenja netrpeljivosti prema osobama srpske nacionalnosti

Općinski sud u Virovitici nepravomoćno je presudio da je Ivan Đakić, sin HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa Đakića, kriv.

Đakić je nepravomoćno proglašen krivim, po obje točke optužnice, i dobio je 7 mjeseci za prijetnje novinaru Ivanu Žadi i 8 zbog širenja netrpeljivosti prema osobama srpske nacionalnosti. Sve je objedinjeno jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 11 mjeseci, uvjetno, javlja N1.

Podsjetimo, Đakić je na društvenim mrežama postavio fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koja drži glavu osobe s četničkim oznakama te napisao "Svim ‘prijateljima’ Srbićima sretan Božić".

Đakić u roku od šest mjeseci u korist udruge SOS dječje selo Hrvatska mora uplatiti 20.000 kuna, a oduzet će mu i mobitel iPhone kojim je počinjeno kazneno djelo. Uvjetnu je kaznu dobio, jer nije ranije osuđivan i jer je poduzetnik. Sud smatra da će presuda polučiti svrhu. 

Komentara 17

DA
darwil
16:31 05.06.2019.

Pazi ovo. Olakotna okolnost da je poduzetnik.Da je nezaposlen i sirotinja ne bi to bila uvjetna kazna nego bezuvjetna.

NO
Nordik
15:59 05.06.2019.

Plenki se i dalje čudi zašto je izgubio na izborima. Đakići, Tolušići, Žalci, Marići... Ali najlakše je optužiti u nekoj vukoje*ini hdz-ovca koji nije odradio posao i umjesto 27 glasa osigurao 21 glas.

EB
el.barba.71
16:45 05.06.2019.

Ispravna presuda ali slaba kazna. Ovako jezive ispade treba jezivo i kažnjavati. Najmanje 5 god. strogog zatvora. Ovako će sačekati da mu prođe uslov pa onda kupiti novi iphone.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije