Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nasilje u obitelji

Istukao nevjenčanu suprugu, oca i brata pa kažnjen s 3600 kuna

Nasilje u obitelji
Dubravka Petric/PIXSELL
22.06.2021.
u 09:28

Okrivljeniku se u izrečenu novčanu kaznu uračunava i 11 sati koje je proveo na policiji, pa umjesto 3600 kuna mora platiti 600 kuna manje, a ukoliko kaznu plati u roku, smatrat će se da je novčana kazna plaćena u cjelini ako plati dvije trećine iznosa. Uz to mora platiti i 600 kuna troškova

Renato I. (21) pijan je rukama po glavi izudarao izvanbračnu suprugu, a potom i svoga oca i brata koji su je pokušali obraniti. Za to je na Općinskom sudu u Čakovcu kažnjen s 3600 kuna. Renato I. nasilnički se ponašao 1. travnja prošle godine u kući u Kuršancu.

Nevjenčana supruga, otac i brat odbili su liječničku pomoć i nisu zadobili vidljive ozljede, a nasilnički čin kod njih je, kako se navodi u presudi, izazvao osjećaj straha i uznemirenosti te je povrijedio njihovo dostojanstvo.

Okrivljeniku se u izrečenu novčanu kaznu uračunava i 11 sati koje je proveo na policiji, pa umjesto 3600 kuna mora platiti 600 kuna manje, a ukoliko kaznu plati u roku, smatrat će se da je novčana kazna plaćena u cjelini ako plati dvije trećine iznosa. Uz to mora platiti i 600 kuna troškova.

Nevjenčana supruga je kao svjedokinja na sudu rekla da se verbalno sukobila s Renatom, no da je nije udario. Rekla je da su se njegov otac i brat fizički sukobili s njim. Nisu je, dodala je, prihvatili kao snahu, pa se kasnije s Renatom preselila njezinoj obitelji. Otac je na suđenju rekao da je Renato istukao svo troje jer je bio pijan. U međuvremenu su se pomirili i između njih više nema sukoba.

Sud je zaključio da je nevjenčana supruga svojim iskazom očigledno štitila okrivljenika, tim više što je policiji rekla da ju je nevjenčani suprug tukao. Renato je djelomično priznao krivnju.

Komentara 5

Avatar HerojUlice4
HerojUlice4
09:49 22.06.2021.

Smijem li pogoditi o kojoj se manjini radi?

AD
adminka
12:35 22.06.2021.

nije adekvatna kazna!! trebalo je dosuditi da ga i žena i brat i svi koje je mlatio imaju pravo namlatiti dok ga neko drži, pa da osjeti što je to dobiti batine. ..al naići će taj na minu, kad tad, takvi su uglavnom kreteni, pa si sami zakompliciraju život dok ga neko ne spiči

RO
RogaBabaroga
12:14 22.06.2021.

muz i zena najveci cigani! a uadto umanjenje novcane kazne? dobro da drzava jos njemu ne mora platit. da su ga malo dulje zadrzali vjerojatno i bi 🙄

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije