Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podravkin sumnjivi kredit nije bio 65 milijuna kuna, nego i višestruko veći

Istražitelji na tragu novih 100 milijuna kuna poslanih SMS-u

Damir Polančec
infopunkt
20.09.2009.
u 00:05

Istraga je otvorena nakon što je Večernji list otkrio kako se prošli tjedan hitno sastao Podravkin Nadzorni odbor zbog kredita SMS-u od 65 milijuna koji splitska tvrtka ne može vraćati.

Nakon upada u urede splitskog SMS-a, Državno odvjetništvo i policija pronašli su trag o još 100 mil. kn kredita koje je koprivnička Podravka dala tvrtki Srđana Mladinića. Znači da je sumnjivi kreditni aranžman iznosio najmanje 165 milijuna kuna!

Takva informacija pokazuje da istražna tijela zaokružuju priču o tome kako je Podravkin menadžment Podravkinim novcem putem SMS-a i off-shore kompanije s Malte Fima Ami Ltd. kupovao Podravkine dionice za svoju korist.

Ako je informacija točna, istražiteljima je ostalo da pronađu još “samo” 35 milijuna, jer na Malti je završilo oko 200 milijuna Podravkinih kuna.

Podsjetimo, istraga je otvorena nakon što je Večernji list otkrio kako se prošli tjedan hitno sastao Podravkin Nadzorni odbor zbog kredita SMS-u od 65 milijuna koji splitska tvrtka ne može vraćati.

U veliki skandal to je preraslo nakon što je otkriveno da je taj novac transferiran na Maltu. Zbog tog skandala tresu se Banski dvori i fotelja potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu, koji je povezan s koprivničkom kompanijom, iz čije je uprave 2005. godine i ušao u Vladu.

Ključne riječi

Komentara 30

BE
Berlioz
01:33 20.09.2009.

Treba ukloniti cijelu politicku kastu, nevezano kojoj stranci nominalno pripadala.

HA
hanna
06:36 20.09.2009.

kod nas je normalno da idijot radi u hdzu a da prima plaću u hepu i umjesto da bude kažnjeno gonjen on je čak isključen iz stranke užas

Avatar tomasesi
tomasesi
00:40 20.09.2009.

Re: \"Zbog tog skandala tresu se Banski dvori i fotelja potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu, ...\" @ VL Eo, podrhtava cijela Hrvatska od trešnje! Daj već napišite istinu tj.- hrvatski narod je u qrcu! Zbog ovakvih stvari je trebala da padne padne Vlada X puta! A taj prokleti HAD-eze je odavno trebao biti zabranjen kao stranka i sve im kolovođe u tamnici. Za ovog dripca, čim se počeo pojavljivati u javnosti sam rekao kako se radi o \"karnevalskom princu\" i post mi je bio obrisan ovdje na VL!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije