Naslovnica Vijesti Svijet

ISIL-ova propaganda tvrdi da će džihadisti kroz najviše godinu dana imati nuklearno oružje

Nova propaganda dolazi nakon dvije velike pobjede ISIL-a prošli tjedan
23. svibnja 2015. u 16:59 29 komentara 2356 prikaza
nuklearna bomba
Foto: screenshot/youtube
Pogledajte galeriju 1/3

U ISIL-ovom propagandnom magazinu pojavio se tekst u kojem stoji da će kroz godinu dana doći u posjed nuklearne bombe. Njihov plan je da atomsku naprava nabave od trgovaca oružjem koji su povezani s korumpiranim pakisatanskim političarima.

Grupa priznaje da taj ambiociozan pothvat neće proteći bez prepreka zbog čega bi pristali i na nabavku nekoliko tona eksploziva s amonijevim nitratom, piše portal News.

U tekstu piše:

"Da vam predstavim hipotetsku operaciju. ISIL ima milijarde dolara spremljenih na računu. Stupit će u kontakt sa svojim kolegama iz pakistanskih regija kako bi nabavili nukelarno oružje od korumpiranih političara. Nabavka nukelarnog oružja je ono od čega zapadne obavještajne službe najviše strahuju i ovaj plan izgledniji je danas znatno više nego što je bio prije godinu dana. A ako ne nabavimo "nukelarku", što kažete na nekoliko tisuća tona eksploziva od amonijeva nitrata? To je dovoljno lako za napraviti", stoji u tekstu kojeg je navodno napisao britanski taoc i novinar John Cantille. U tekstu se također tvrdi da će budući napadi na Zapad nadmašiti sve ranije napade.

Nova propaganda dolazi nakon dvije velike pobjede ISIL-a prošli tjedan; jedna je preuzimanje kontrole nad cijelom Venecijom u pijesku – Palmirom, a druga je poraz sirijskih snaga predsjednika Bashar al Assada, danima nakon što je ISIL lansirao ofenzivu protiv obrane Palmire u središnjoj Siriji. To je ujedno i velik gubitak za vladu, ne samo zbog kulturnog značaja, nego i zbog toga što ekstremisti sada imaju otvoreni put prema ključnim područjima koje drži vlada predsjednika Bashar al Assada.

Postoji velika bojazan da će ekstremisti uništiti ovo veliko arheološko nalazište kao što su to već činili u Iraku.

>> Spasite Palmiru, ona je kolijevka naše civilizacije

Oftalmologija
PROMO
Dosta vam je da vam pada mrak na oči? Doznajte koje sve probleme s vidom možete riješiti u Zagrebu

A1 izdvaja za Vas

  • glasno:

    poludeli svijet, za sve ono sto krive isil,sami pomazu izraelu da cini

  • Deleted user:

    Netko očito želi napraviti "Reset" po treći put!

  • glasno:

    ako moze izrael , severna koreja, zasto ne i isil, pa i amerika nukearkom prijeti ,za svoje interese (cionisticke)