Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STUDENT OZLIJEDIO 11

IS preuzeo odgovornost za napad u Ohiju

Abdul Razak Artan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
29.11.2016.
u 22:12

Napadač je somalski imigrant i student na tom sveučilištu Abdul Razak Ali Artan

Sunitska džihadistička organizacija Islamska država (IS) danas je preuzela odgovornost za napad na sveučilištu u Columbusu u Ohiju u kojemu se napadač zaletio automobilom među prolaznike a zatim ih napadao nožem.

Napadač je somalski imigrant i student na tom sveučilištu Abdul Razak Ali Artan. On je u ponedjeljak ozlijedio 11 ljudi, jednu osobu teško, prije no što ga je ubila policija.

Novinska agencija AMAQ odana IS-u objavila je fotografiju Alija Artana te tekst u kojem kaže da je "brat Abdul Razak Ali Artan, Bog ga prihvaća, izveo napad u Ohiju. Bio je student na trećoj godini sveučilišta", navodi agencija.

Artan, rođen u Somaliji, imao je dozvolu stalnog boravka u SAD-u, a u zemlju je došao 2014., rekao je savezni dužnosnik želeći ostati anoniman.

Istražitelji vjeruju da je Artan možda živio sedam godina u Pakistanu, naveo je dužnosnik. Somalski izbjeglice često provedu neko vrijeme u Pakistanu prije dolaska u SAD, dodao je.

Artan je u ponedjeljak ujutro ozlijedio 11 ljudi, među njima jednu osobu teško, prvo zaletjevši se u prolaznike automobilom, a zatim napadajući ih nožem. Ustrijelio ga je policajac tog sveučilišta koji je brzo intervenirao.

Lokalni mediji su prvo javili da je riječ o pucnjavi u kojoj je ozlijeđeno više osoba, ali je kasnije ta informacija ispravljena. 

Kako navode američka glasila, Artan je nekoliko minuta prije napada na Facebooku objavio prijetnje SAD-u.

"Dosta je. Ameriko! Prestani se uplitati u zemlje svijeta, napose u muslimansku zajednicu. Nismo slabi. Nismo slabi, imaj to na umu", napisao je u poruci, kako prenosi mreža ABC, na stranici Facebooka koja je poslije uklonjena. "Nećete imati mira sve dok muslimane ne pustite na miru."

Članovi somalske zajednice na sveučilištu osudili su taj napad.

>> Njemačka policija izvršila pretrese džamija i više od 200 stanova i ureda

Komentara 2

Avatar samo Istina
samo Istina
23:28 29.11.2016.

Da, da..otvorimo granice.."teroristi ne idu pješke" rekla je pusićka. "oni samo žele proći, nije im cilj Hrvatska.." rekao milanović. Svakako, svakako.. I onda dobiješ ovako nešto ili seksualne napade na žene u Kolnu. Baš su super ti pješaci

BE
beeroslaw
02:55 30.11.2016.

isti taj lik je prije tri mjeseca imao neki interview u lokalnim novinama, te je laprdao o tome zasto ga kao muslimana ,islamofobi automatski dozivljavaju kao teroristu, sve nesto u stilu socijalne pravde

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije