Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAUČILI KAKO GA IZRADITI

Upozorenje OPCW-a: Islamska država mogla bi upotrijebiti bojni otrov na zapadu

islamska država
Foto: Reuters/PIXSELL
23.11.2016.
u 17:38

Zapadni dužnosnici sve su zabrinutiji oko toga da će Islamska država pozvati svoje militante i džihadiste koji se vraćaju s Bliskog istoka da pojačaju napade u zapadnim državama

Militanti Islamske države koji su se vratili iz Sirije u Europu sposobni su izvesti napade bojnim otrovom nakon što su u ratnim zonama naučili kako to učiniti, upozorio je u srijedu viši dužnosnik iz organizacije Ujedinjenih naroda za zabranu kemijskog oružja (OPCW).

OPCW je u istrazi koja je završila u listopadu zaključio da su snage sirijske vlade odgovorne za napade u kojima je upotrebljen plin klor, a da je Islamska država koristila iperit, bojni otrov poznat i kao senf plin zbog svojeg mirisa koji podsjeća na gorušicu

– Čini se da je jedna od opasnosti s kojom se moramo suočiti i na koju moramo odgovoriti, zbog toga što je Islamska država naučila proizvoditi iperit, da se nažalost neki od militanata koji je to naučio vratio u jednu od naših država te će pomoći u provedbi takvog napada – rekao je Philippe Denier iz OPCW-a na sigurnosnoj konferenciji u Parizu. 

Zapadni dužnosnici sve su zabrinutiji oko toga da će Islamska država pozvati svoje militante i džihadiste koji se vraćaju s Bliskog istoka da pojačaju napade u zapadnim državama. 

>> Pokolj kod Mosula: Džihadisti iz grupe izdvojili bivše policajce i brutalno ih smaknuli

Komentara 1

JZ
Jedan_Zagrepčanec
21:35 23.11.2016.

Putnici poslovnog razreda na svim zrakoplovnim linijama neka se čuvaju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije