Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
9 RANJENIH U OHIJU

I Šibenčanka bila u kampusu tijekom napada: 'S prijateljicama se zabarikadirala u sobi'

američka policija
Foto: Reuters/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
28.11.2016.
u 22:36

Napadač je bio Abdul Razak Ali Artan (18), student istog sveučilišta, kojega je upucao policajac Alan Horujko

Najmanje je devet osoba ranjeno, među kojima jedna kritično, danas u napadu u kampusu državnog sveučilišta u Columbusu, u američkoj saveznoj državi Ohiju, a osumnjičeni napadač je ubijen, rekli su policijski izvori a prenose američki mediji i svjetske novinske agencije.

Napadač je bio Abdul Razak Ali Artan (18), student tog sveučilišta, kojega je upucao policajac Alan Horujko. Student somalskog podrijetla autom se zabio u gomilu pješaka, pa izašao i napao ljude mesarskim nožem, iako su prve medijske informacije kazivale da se radi o pucnjavi. Motivi napadača se istražuju.

Otišla na trening

Državno sveučilište Ohio zbog napada je odmah zatvoreno i pozvalo je studente da potraže sklonište. Studentski list ''The Lantern'' objavio je na Twitteru da je u kampusu možda i drugi napadač. "Drugi napadač je možda u bijegu. Potražite sklonište", objavio je list u poruci na Twitteru.

"Napadač je u kampusu. Bježite, sakrijte se, borite se", poručile su službe za izvanredna stanja preuzimajući slogan u obrani žrtava pucnjave (Run, Hide, Fight).

U napadu na sveučilište devet osoba je ranjeno i prebačeno u bolnicu, izvijestila je policija dodajući da je napadač mrtav. Jedna ozlijeđena osoba navodno je u kritičnom stanju.

Kako piše Šibenski portal, na tom sveučilištu od ove godine studira i trenira najbolja šibenska plivačica Lucija Jurković Periša, koja živi u kampusu u kojem se dogodila pucnjava. Šibenčanka je dobro, ali poprilično potresena.

– Čuli smo se i jako je bila preplašena. Sve se dogodilo vrlo blizu mjesta gdje stanuje u kampusu, nekih 500-injak metara od njezinog stana. Upravo su se vratili s ručka i spremali za predavanje kad je počela pucnjava – rekao je za Šibenski portal Marijan Tepić, Lucijin trener iz PK Šibenik. Nakon što je počeo napad, Lucija se s nekoliko prijateljica zabarikadarala u jednu sobu, a nakon što je kriza završila, otišla je na trening.

– Što će, mora trenirati – rekao je Tepić.

Student Wyatt Crosher rekao je da je čuo pucnjeve iz zgrade u kojoj su učenici s druge strane ceste.

– Moj cimer i ja čuli smo tri ili četiri pucnja preko puta i uskoro smo čuli gomilu policijskih i vozila hitne pomoći kako dolaze s druge strane ceste – rekao je 19-godišnjak.

Anthony Falzarano (22) rekao je za CNN da je bio u učionici za vrijeme pucnjave.

– Čuli smo mnogo sirena. Bio sam na satu i svi smo u isto vrijeme porukom dobili obavijest o hitnom slučaju – rekao je Falzarano.

>> Ispalio šest hitaca na muškarca, a onda se dogodilo čudo

>> Napadi na policiju u SAD-u: Dugogodišnjeg policajca smaknuo dok mu je pisao kaznu, dvojica su ranjena

Komentara 8

SA
SajamTastine
01:04 29.11.2016.

Vecini nas na pamet pada ono "alah je (naj)veci" kao motiv ... Brutalnost i podrijetlo govore u prilog toj pretpostavci.

BE
beeroslaw
00:23 29.11.2016.

Motivi napadača se istražuju ???

Avatar KalebJosua
KalebJosua
17:53 28.11.2016.

Americki filmovi + marihuana= zastranjenjenje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije