Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CARUJU OBALOM

Imaju čak 1100 dućana diljem Hrvatske: Preuzimanjem lokalnih marketa stigli su do 5500 djelatnika

Otvorenje preuređene poslovnice Studenca u Omišu
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/6
28.03.2023.
u 13:26

Studenac, jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj, svečano je otvorio svoju preuređenu prodavaonicu u Omišu, jednu od najznačajnijih i najvećih prodavaonica koja se nalazi u sklopu zgrade u kojoj je i uprava kompanije. Tom prigodom Studenac je organizirao zabavno-edukativni program za djecu pod okriljem ekoloških i održivih ciljeva kompanije, uz nastupe DJ-a, klauna Šarenka i ambasadorice društveno odgovornog poslovanja Studenca – Danijele Martinović.

Trgovački maloprodajni lanac Studenac kao kompanija posluje od 1991. godine. Kasnih 90-ih proširio je poslovanje otvaranjem veleprodajnog skladišta u Dućama i nekoliko maloprodajnih trgovina u Omišu. Na današnji Studenac, trgovinu-susjed, kako se vole nazivati, najviše je utjecala 2018. godina i dolazak nove uprave koja ulaže u akvizicije, preuzimanje lanaca, modernizaciju, jačanje korisničkog iskustva, širi asortiman... Preuzimanjem Istarskih supermarketa i Sonika 2019. lanac jača svoju poziciju i posluje duž cijele jadranske obale. Status utvrđuje 2021. preuzimanjem lanca Bure Trgovina, a važan poslovni iskorak iste godine čini otvaranjem prvih prodavaonica u Zagrebu. Dodatno, u 2022. Studenac preuzima Pemo, Kordun, Duravit i lanac Lonia te je sada prisutan u 15 županija i u Zagrebu.

Studenac trenutačno zapošljava više od 5500 djelatnika, ima gotovo 1100 prodavaonica te je lanac s najvećim brojem trgovina te među vodećim maloprodajnim lancima u Hrvatskoj. Prema Fininim podacima, 2021. je Studenac ostvario 2,3 milijarde kuna prihoda, što ga svrstava na sedmo mjesto trgovačke ljestvice po prihodima, a 2020. godine bio je na 1,85 milijardi kuna. Danas su prihodi veći od 3 milijarde kuna. Tendencija im je širenja na istok Hrvatske i Slavoniju.

Anja Škulje Makjanić, voditeljica korporativnih komunikacija, predstavila nam je i dva edukativna programa koje provode: Korak bliže prirodi i Korak bliže zajednici.

– Bavimo se povećavanjem ekološke svijesti, pokušavamo pridonijeti rješavanju problema zaštite prirode, okoliša, biološke raznolikosti, potrebi razvrstavanja smeća itd. Imali smo već četiri akcije čišćenja. Naši zaposlenici su s roniocima iz ronilačkih klubova čistili otpad iz podmorja u Splitu, Dućama, Selcima i Biogradu na moru. Ukupno smo očistili 140 kubika otpada. Petu akciju organizirali smo u Zagrebu, na kontinentu. Kako se Studenac širi, tako se i naše akcije šire. U Zagrebu smo u Zoološkom vrtu, koji je naš partner, sponzori kornjače čančare, naši zaposlenici gradili su kućice i hranilice za ptice – priča Anja Škulje Makjanić i najavljuje nove akcije u svibnju, ponovno u četiri grada. Predstavila nam je i maskote Studenca koje su dočekivale i pozdravljale najmlađe posjetitelje: rak Robi, kornjača Krešo, orada Ornela i hobotnica Helga.

– Oni zanimljivim pjesmicama i pričama motiviraju naše najmlađe, na kojima ovaj planet ostaje, o potrebi čuvanja prirode, razvrstavanja otpada i sličnome. Naravno, educiraju i odrasle kako bi im ostavili bolji svijet – kaže Anja Škulje Makjanić.

Iznimni napori ulažu se i u Studenac digital. Naime, nakon što je Studenac od 2018. gotovo utrostručio veličinu prodajne mreže i prešao brojku od 1000 prodavaonica diljem Hrvatske, odlučili su iskoristiti sve prednosti digitalnih tehnologija.

"Podatke i analitiku vidimo kao značajan korak bliže kupcima, ali i kao sredstvo kako bismo cjelokupno poslovanje učinili još agilnijim i učinkovitijim. Studenac Digital s timom data inženjera i data znanstvenika u tome igra ključnu ulogu. Oni se bave različitim analizama podataka o kupcima, proizvodima i njihovim kupovnim navikama te koristeći statističke podatke i strojno učenje kreiraju različite modele koji mogu prognozirati prodaju, optimizirati kampanje ili izraditi preporuke na temelju povijesti kupnje različitih profila kupaca", poručili su iz Studenca.

Video: Koliko zarađuju hrvatski liječnici u Njemačkoj?

Komentara 16

ZO
zoranos
15:47 28.03.2023.

Kakve su plaće? Na onim listama od prije par godina Studenac je najmanje plaćao od svih trgovačkih lanaca, a vidi koliko para imaju sada!!! Kupuju novcem koji su trebali potrošiti na plaće radnicima!

Avatar R2D2
R2D2
18:33 28.03.2023.

Kad dođu na listu poželjnih poslodavaca, razmislit ću o kupovini kod njih.

Avatar tabadjija
tabadjija
20:11 28.03.2023.

Napravili monopal u dosta mjesta i onda nabili cjene. Neki dan isao kupit gaudu u njih, kad najjeftinija 13€

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije